Regaliştii timişoreni deplâng moartea Regelui Mihai: "Din păcate, am ratat ca şi popor reconectarea după '90 la firul firesc al istoriei"

Regaliştii timişoreni deplâng moartea Regelui Mihai:

Regele Mihai şi Flavius Boncea

Comunitatea monarhistă din Timişoara a primit cu tristeţe vestea decesului Regelui Mihai I al României. Acesta s-a stins din viaţă marţi, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnalista Lia Lucia Epure, una dintre cele mai vocale monarhiste din Timişoara, a ţinut să transmită un mesaj la moartea Regelui Mihai.

„Am crescut într-o familie în care au fost cultivate valorile monarhiei, într-o familie în care tatăl meu a mers la închisoare pentru convingerile legate de monarhie. Pentru mine este moartea unui spirit, moartea unui destin, este frângerea unei mari speranţe pe care românii şi-au pus-o într-o Românie monarhistă. Deşi am un respect pentru Casa Regală, ca imagine, emblemă a României, a istoriei, a vieţii noastre sociale, publice, totuşi această plecare finală a Regelui Mihai, este frângerea speranţei istoriei unui popor ca al nostru. Era lumina pentru care merita să visăm, să sperăm”, a spus Lia Lucia Epure. 

Jurnalista lansează şi o ipoteză nou după moartea Regelui. 

„Cred că după acest moment, al plecării Regelui, vor apărea o serie de dezăluiri, de secrete care au fost ascunse de la vechea securitate până la actualele servicii secrete din România. Au fost ţinute undeva într-o zonă gri, închise într-o casetă de valori bine păzită, pentru nişte raţiuni care ţineau tot de soarta României. Majestatea sa era rudă apropiată cu regii lumii, face parte parte dintr-o familie regală veche a Europei. Plecarea s-a fizică reprezintă cheia ce va deschide nişte lacăte, pe nişte secrete ţinute bine ascunse. Va trebuie să aşteptăm, pentru că ele vor ieşi la iveală cât de curând”, a mai spus jurnalista.   

Principesa Margareta va trebui să îşi asume o nouă clitate, cea de Regină a României

Flavius Boncea, fost consilier local PNŢCD, el este unul dintre tinerii regalişti din Timişoara. În 2011, la 36 de ani, Flavius Boncea, a primit „Medalia Regelui Mihai I pentru Loialitate”, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Palatul Elisabeta.
 
„Odată cu moartea majestăţii sale Regele Mihai al României, moare nu doar un om, o persoană. Moare o parte din istoria noastră. Moare partea frumoasă a acestei istorii. E adevărat, o parte şi destul de tristă, marcată de foarte multe neîmpliniri. Dar era perioada dătătoare de spranţă. În perioada de exil, în perioada comunistă, românii ascultau mesajele Regelui la radio România Liberă, după 1989 întotdeauna românii şi-au găsit un reper de decenţă şi moralitate în Casa Regală”, a declarat Flavius Boncea.

Acesta susţine că va avea şi de acum încredere totală în Casa Regală. „Consider în continuare că monarhia este o soluţie pentru România. Custodele coroanei, principesa Margareta va trebuie să treacă peste acest moment greu şi să îşi asume o nouă clitate, cea de Regină a României, de purtătoarea speranţei noastre în viitor”.

Am ratat ca şi popor reconectarea după 90 la firul firesc al istoriei

Adrian Orza, fostul viceprimar al Timişoarei vreme de 12 ani, este şi el regalist din tată-n fiu. „A murit o persoană extrem de decentă şi de blândă, care a făcut foarte multe lucruri bune pentru poporul român. Unul din ele este ce s-a întâmplat în al Doilea Război Mondial, când a salvat ţara de la distrugere. Puţini realizează asta. Dacă vor avea aplecarea să studieze istoria reală, vor descoperi chestiunea asta. Din păcate, am ratat  ca şi popor reconectarea după 90 la firul firesc al istoriei, Probabil că astăzi lucrurile ar fi arătat altfel... Îi doresc Majestăţii Sale să se odihnească dincolo de stele, să vehgeze în continuare cu privirea lui blândă asupra acestui neam încercat şi extrem de debusolat în această perioadă”, a spus Orza. 

Citeşte şi:

Timişoreanul care l-a descoperit pe Regele Mihai pe o monedă 100 de lei: “Am aflat că Regele nostru trăieşte de la un post de televiziune din Ungaria”

Legătura sufletească între Regele Mihai şi Timişoara. A ctitorit Catedrala, a înfiinţat Universitatea de Vest şi Filarmonica Banatului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările