Junglă în traficul din Timişoara. Aproape 6.000 treceri pe roşu în trei zile. Filmările au fost transmise poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii urmăresc traficul din Timişoara FOTO Banatulazi.ro
Poliţiştii urmăresc traficul din Timişoara FOTO Banatulazi.ro

Timişoara dispune de 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe culoarea roşie a semaforului, instalate în cadrul sistemului de trafic management şi supraveghere video.

Primăria Timişoara a transmis către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, Biroul de Trafic, cinci DVD-uri cu înregistrări. În total 19 GB de date video au fost transmise, atât în format electronic cât şi fizic. 

Au fost aproape 6.000 treceri pe roşu în perioada 2-5 decembrie

„Primăria îşi arată deschiderea pentru colaborarea cu instituţiile care au atribuţii în creşterea siguranţei în trafic şi respectarea legislaţiei în vigoare pe căile rutiere ale municipiului. Suntem interesaţi în implementarea de soluţii care să ducă la scăderea numărului de accidente din oraş şi la reducerea numărului de situaţii potenţial cauzatoare de accidente. 5.885 este numărul exact de treceri care au fost înregistrate, iar media zilnică pentru finalul săptămânii a fost de 1.470”, anunţă reprezentanţii Primăriei Timişoara. 

Săptămâna trecută, viceprimarul Ruben Laţcău a publicat numărul de accidente care au avut loc în perioada 2017-2019, în oraş şi anume 1.350 de accidente cu peste 1.600 de persoane implicate. 

Din acestea, 1.380 au avut răni uşoare, 225 răni grave şi 31 de persoane au decedat.

Conform Codului Rutier, art. 100 (3), nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului „constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile”.

Municipiul Timişoara dispune de 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe culoarea roşie a semaforului, instalate în cadrul sistemului de trafic management şi supraveghere video.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite