Isteria sesiunii îi face pe studenţi să intre în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stresaţi de sesiune, unii studenţi ajung la spital
Stresaţi de sesiune, unii studenţi ajung la spital

De ieri, studenţii timişoreni au intrat în sesiunea de iarnă. Mulţi dintre aceştia, stresaţi de atâta învăţat, ajung în spital. În perioada examenelor numărul studenţilor care ajung la Policlinica Studenţească cu probleme creşte considerabil.

Intraţi în febra sesiunii, cei mai mulţi studenţi cedează din cauza emoţiilor şi a stresului, astfel încât ajung chiar şi la medic. „Aveam un examen şi nu am învăţat. Am băut multă cafea, pentru a sta peste noapte. Ţin minte că am pus un pachet de cafea la un ibric. Mi s-a făcut rău", a spus Ionela Brânzei, de 24 de ani, masterandă. Cei mai expuşi stresului sunt studenţii din anul I, care acum o să treacă prin prima sesiune. „Sunt foarte stresată. Nu ştiu cum o să fie examenele",  a spus Corina Cârloabă, de 19 ani, anul I.

O altă studentă trece prin zile de maximă încordare pentru că vrea să ia bursă. „Sunt stresată, vreau să iau note mari şi bursă", a spus Oana Munteanu, 20 de ani, studentă anul II.

Lipsa somnului, pune tinerii la pat

Sesiunea face ravagii în rândul tinerilor, iar principalele motive sunt consumul mare de ţigări şi nopţile nedormite.  La Policlinica Studenţească trec pragul în aceste zile, zeci de tineri. „Vin mulţi studenţi cu palpitaţii, dureri toracice, căderi de calciu", a spus Stela Iurciuc, medic primar medicină internă Policlinica Studenţească.

Recomandările doctorilor

Medicii nutriţionişti le recomandă studenţilor să îşi stabilească un program de lichide, alimentaţie bogată şi carbohidraţi, cum ar fi mierea, fructe, legume. „Din program nu trebuie să lipsească trei mese pe zi, supliment de magneziu cu B6, supliment de calciu şi un aport de vitamina C", a spus Rodica Nicolescu, medic primar Geriatrie şi Gerontologie.

Pentru ca gândurile rele să dispară din minte, studenţii trebuie să ţină cont şi de sfatul psihologilor: să înveţe din timp, să facă mişcare, să vorbească cu persoanele dragi, să se plimbe. "Este bine ca studenţii să îşi încarce sufletul cu energie pozitivă", a spus Diana Pamfil, psiholog.

Citeşte şi:

VIDEO: Cum se distrează studenţii timişoreni în sesiune

Topul maşinilor studenţeşti: Oltenii şi bihorenii au cele mai tari autoturisme

Prea puţine parcări pentru studenţii din Complexul Studenţesc

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite