Iohannis, provocat să se implice în cazul românului din Norvegia care a rămas fără 5 copii: „O ţară care îşi abandonează copiii nu va fi o ţară respectată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis este chemat „insistent” să se implice în cazul familiei Bodnariu din Norvegia FOTO Facebook
Preşedintele Klaus Iohannis este chemat „insistent” să se implice în cazul familiei Bodnariu din Norvegia FOTO Facebook

Un susţinător înfocat al preşedintelui Klaus Iohannis, chemându-i în repetate rânduri pe credincioşi să se roage pentru preşedinte şi să aibă răbdare cu el, pastorul timişorean Samuel Tuţac i-a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care îi cere „insistent” să ia atutitudine în cazul familiei Bodnariu din Norvegia, rămasă fără cei cinci copii luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia.

Drama lui Marius şi Ruth Bodnariu, familia româno- norvegiană rămasă fără cei cinci copii luaţi din familie de Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, continuă. Cei cinci copii luaţi în forţă de la părinţi, în data de 17 noiembrie, pe motiv că micuţii cu vârste între  trei luni şi 9 ani au fost disciplinaţi aplicându-li-se şi corecţii fizice, sunt încă despărţiţi de părinţi. Mai mult decât atât, autorităţile norvegiene au început procedurile de adopţie. Cazul lui Ruth şi Marius Bodnariu, dar şi  acuzaţiile de abuz aduse autorităţilor norvegiene în acest caz au stârnit reacţii în lanţ ale creştinilor evanghelici din România şi diaspora, care s –au unit pentru pentru a apăra cauza fraţilor lor de credinţă. În acest sens, la Ambasadele Norvegiei din Bucureşti, Chişinău şi Madrid au avut loc proteste de susţinere a familiei Bodnariu, iar pe căi oficiale s-au făcut demersuri astfel încât soţii Bodnariu să îşi recupereze copiii.


Conducerea Cultului Penticostal din România, din care fac parte soţii Bodnariu, i-a scris pe acest caz şi preşedintelui Klaus Iohannis. Un consilier al preşedintelui a comunicat că petiţia a fost transmisă că Ministerului de Externe, urmând să se comunice un răspuns pe această temă.

image

„O ţară care îşi abandonează copiii…”

Între timp, presiunile asupra preşedintelui Klaus Iohannis de a lua atitudine în acest caz cresc. Una din cele mai cunoscute voci din mediul evanghelic, dar şi un susţinător înfocat al lui Klaus Iohannis, pastorul timişorean Samuel Tuţac, îi cere preşedintelui să reacţioneze ferm. Cunoscut în mediul neoprotestant din România şi diaspora, pastorul timişorean Samuel Tuţac a fost unul dintre susţinătorii aprigi ai preşedintelui Klaus Iohannis. În repetate rânduri, Tuţac a făcut apel la credincioşi, chemându-i să se roage pentru preşedinte. 

„Urmând învăţătura Sfântului Apostol Pavel: Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceti rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţati în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea, facem apel la toate Bisericile din România ca la ora 12.00 să înălţăm împreună o rugăciune de binecuvântare pentru naţiunea noastră şi să-I cerem împreună lui Dumnezeu să se îndure de ţara noastră şi să-l binecuvânteze şi să-l ocrotească pe Preşedintele Klaus Iohannis”, era apelul lui Tuţac în luna decembrie a anului trecut, chiar la începutul mandatului lui Iohannis.

În primăvara acestui an, mulţi evanghelici din România au reacţionat pe reţelele de socializare după ce, în mesajul de Paşte, preşedintele Iohannis i-a omis pe evanghelici făcând referire doar la creştinii ortodocşi şi greco-catolici. Şi atunci, Tuţac le-a cerut credincioşilor evanghelici să aibă răbdare cu Klaus Iohannis şi să continue să se roage pentru el. „Sunt convins că evanghelicii români, la fel ca şi celelalte grupări creştine, vor continua să se roage pentru Preşedintele nostru şi să-l susţină în toate iniţiativele benefice pentru naţiunea noastră. Aveţi răbdare cu Preşedintele nostru, este abia la început. Asiguraţi-l pe toate căile de sprijinul nostru şi mai ales de rugăciunile noastre. Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe Preşedintele nostru!”, le-a transmis Samuel Tuţac credincioşilor într-un mesaj din apropierea Paştelui.

image

FOTO Samuel Tuţac, pastor baptist

Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Klaus Iohannis, pastorul Samuel Tuţac îi cere „insistent” preşedintelui să reacţioneze în cazul familiei Bodnariu. În apelul către preşedinte, Tuţac arată şi modul în care se poate implica Iohannis. „Cei cinci copii frumoşi ai familiei Bodnariu, cetăţeni ai României, răpiţi de o organizaţie cu ideologie nazistă, numită Barnevernet, au fost privaţi de iubirea părinţilor lor în noaptea de Crăciun. Domnule Preşedinte, nu-mi permit să vă somez, dar vă cer insistent, chemaţi-o pe doamna ambasador a Regatului Norvegiei şi transmiteţ-i că aşteptăm fapte concrete, nu expicaţii în spiritul corectitudinii politice. Trimiteţi-l pe domnul ministru de externe la Oslo, să transmită direct guvernului norvegian că ne vrem înapoi copiii ţinuţi departe de părinţii lor. Stă în puterea lor să facă acest lucru. Ei au creat Barnevernetul, nu Barnevernetul a creat statul norvegian”, se arată în scrisoarea pastorului către preşedinte.

În acelaşi mesaj adresatr lui Klaus Iohannis, Samuel Tuţac spune că „o ţară care îşi abandonează copiii nu va fi niciodată o ţară respectată”. „ Aducerea înapoi acasă, a copiilor Bodnariu, nu este doar obiectivul unei familii, este obiectivul unei naţiuni care merită respect şi care îşi dovedeşte demnitatea. Domnule Preşedinte, Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă dea curajul necesar să faceţi din România o ţară respectată”, îşi încheie pastorul scrisoarea deschisă adresată preşedintelui.

Redăm mai jos mesajul integral al lui Samuel Tuţac pentru preşedintele Iohannis

DOMNULE PREŞEDINTE IOHANNIS, NU-MI PERMIT SĂ VĂ SOMEZ... Dar îmi permit să vă cer ceva....

image

Niciodată nu v-am cerut nimic până acum. Şi nici nu intenţionez să cer pentru mine sau familia mea. Am cerut în schimb altora să vă susţină în rugăciune, să vă voteze şi să aibă încredere în dumneavoastră. Şi o voi face în continuare, deoarece am convingerea că Dumnezeu, în providenţa Lui, a hotărât să fiţi Preşedintele României, într-o perioadă dificilă pentru naţiunea noastră. Domnule Preşedinte, anul acesta ne-am apropiat cu inimile îndurerate de Sărbătoarea Naşterii lui Cristos.

Drama familiei Marius şi Ruth Bodnariu, despre care aţi fost informat, este drama naţiunii noastre. V-am ascultat mesajul de Crăciun de câteva ori şi pot spune că accentul pe familie m-a impresionat profund. Dar, Domnule Preşedinte, avem nevoie de "un pas mai departe." Cei cinci copii frumoşi ai familiei Bodnariu, cetăţeni ai României, răpiţi de o organizaţie cu ideologie nazistă, numită Barnevernet, au fost privaţi de iubirea părinţilor lor în noaptea de Crăciun.

Domnule Preşedinte, nu-mi permit să vă somez, dar vă cer insistent, chemaţi-o pe doamna ambasador a Regatului Norvegiei şi transmiteţ-i că aşteptăm fapte concrete, nu expicaţii în spiritul corectitudinii politice. Trimiteţi-l pe domnul ministru de externe la Oslo, să transmită direct guvernului norvegian că ne vrem înapoi copiii ţinuţi departe de părinţii lor. Stă în puterea lor să facă acest lucru. Ei au creat Barnevernetul, nu Barnevernetul a creat statul norvegian. Domnule Preşedinte, aţi vorbit în campanie despre recăpătarea demnităţii şi despre recăpătarea respectului ca şi naţiune.

Domnule Preşedinte, o ţară care îşi abandonează copiii nu va fi niciodată o ţară respectată. Aducerea înapoi acasă, a copiilor Bodnariu, nu este doar obiectivul unei familii, este obiectivul unei naţiuni care merită respect şi care îşi dovedeşte demnitatea. Domnule Preşedinte, Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă dea curajul necesar să faceţi din România o ţară respectată.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite