Invazie de infractori la graniţele "corupte" din vestul ţării. Asiaticii caută refugiu în Europa

Poliţiştii de frontieră timişeni au avut de furcă anul acesta cu aproximativ 20 de de străini care au încercat să treacă ilegal graniţa în România. Mai toţi au mărturisit că nu aveau intenţia să rămână în ţară, ci doar să o tranziteze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Majoritatea străinilor care au fost prinşi de oamenii legii la frontieră, atunci când au încercat să intre sau să iasă ilegal din ţară, veneau din Serbia şi aveau în plan destinaţii ca Austria, Slovacia, Italia, sau alte ţări din Vestul Europei. Până acum, aproximativ 20 de astfel de persoane au fost depistate la frontiere. De cele mai multe ori, străinii erau surprinşi de frontierişti în toiul nopţii sau dis de dimineaţă când traversau zonele din apropierea punctelor de trecere. Astfel de cazuri au fost sesizate la, sânnicolau Mare, Jimbolia, Beba Veche sau Lunga.

Spre exemplu, Muhammad N., de 37 ani, Babar M., de 30 de ani şi Ahmad A., de 29 de ani, toţi cetăţeni pakistanezi, au fost prinşi în 17 februarie, în toiul nopţii, în timp ce se strecurau afară din ţară. „Având în vedere faptul că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona la acea oră, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea lor la sediul Sectorului Poliţie de Frontieră, în vederea stabilirii identităţii şi clarificării situaţiei", este precizat în comunicatul care anunţă incidentul. O zi după, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga a oprit patru cetăţeni palestinieni în timp ce încercau să intre în ţară, pentru ca mai apoi să-şi continue drumul în Europa. 

Pakistanezii, palestinienii, algerienii, ucrainienii sau afganii care au vrut să treacă neobservaţi graniţa au fost legitimaţi şi le-au fost întocmite dosare penale pentru trecerea ilegală a frontierei.

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările