Instituțiile culturale timișorene nu pot folosi panourile de afișaj stradal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei angajați ADP Timișoara spală o vitrină. Foto: Sebastian Tătaru
Trei angajați ADP Timișoara spală o vitrină. Foto: Sebastian Tătaru

ADP-ul nu face nici o excepție de la plata tarifelor pentru afișajul stradal. Panourile, întreținute de adevărate echipe pluridisciplinare ale societății aflate în subordinea Consiliului Local, au prețuri prohibitive pentru muzeele care și-ar mai promova câte un vernisaj sau o expoziție.

Nici măcar instituțiile culturale ale statului nu sunt scutite de plata taxelor de panou instituite de societatea Administrarea Domeniului Public Timișoara. Muzeul de artă, spre exemplu, nu își permite să acopere cheltuielile pentru afișaj. Pentru a promova o expoziție de durată, prețul unui metru pătrat de afișier este de nouă lei pe zi într-un amplasament central. Având în vedere că operele de artă pot rămâne pe simeze și câteva luni, suma crește exponențial.

De câți angajați plătiți din bani publici este nevoie pentru a șterge o vitrină?

"Avem probleme cu afișajul, nu ne putem permite să folosim panourile ADP-ului. La o discuție recentă s-a stabilit ca muzeele să își facă spații proprii pentru lipit afișe chiar pe clădirile care le găzduiesc", a declarat Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă Timișoara.

Angajaţii ADP spală o vitrină în Timişoara

"Pentru o scutire de plată instituțiile pot face o solicitare în acest sens către Comisia de Ordine Publică. ADP este o societate aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara, iar tarifele percepute pentru afișaj au fost aprobate de consilieri. Sunt numeroase instituțiile care afișează, plătesc și nu se plâng", a precizat Flavius Boncea, purtător de cuvânt al Primăriei Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite