Inspectoratul Şcolar Timiş vrea bani din fonduri europene pentru rezultate mai bune la BAC

Inspectoratul
Şcolar Timiş vrea bani din fonduri europene pentru rezultate mai
bune la BAC

Elevii timiseni vor fi instruiti suplimentar pe bani europeni

Elevilor timişeni li se pregăteşte o surpriză. Ei vo avea de învăţat şi în afara orelor, chiar şi sâmbăta şi duminica, în cadrul cărora ei vor meditaţi. Cei mai fericiţi din această ecuaţie vor ieşi profesorii, ei vor fi plătiţi pentru aceste ore.

Prin intermediul unor proiecte pe fonduri europene, elevii vor fi meditaţi la materiile la care se dau examene naţionale. Orele în plus sunt programate atât în zilele de curs ale elevilor, dar şi sâmbăta şi duminica.

Diferenţa faţă de meditaţiile derulate până acum în cadrul şcolilor este că profesorii vor fi plătiţi pentru orele suplimentare. Proiectul face parte din POS-DRU şi poartă numele de „Formarea competenţelor cheie pentru şanse egale la educaţie”. Valoarea proiectului este de peste aproape 5 milioane de lei. „Proiectul presupune pregătirea elevilor pentru Bacalaureat. Pregătirea a început deja, elevii vor fi pregătiţi de profesori care vor fi plătiţi”, a declarat inspectorul şcolar general de Timiş Cornel Petroman.

Un alt proiect de acest tip este cel în colaborare cu Federaţia Asociaţilor de Părinţi, „Dezvoltarea Competenţelor cheie pentru un parcurs şcolar performant” şi este destinat claselor a IX-a şi a X-a. Peste 3.500 de elevi vor fi pregătiţi suplimentar pentru a avea rezultate mai bune. Valoarea totală a proiectului este peste 6,5 milioane lei.

Există şi un al treilea proiect, „Pregătire suplimentară pentru promovarea cu succes a evaluărilor naţionale” – pentru clasa a VIII—a. Aplicant – ISJ Timiş, partener ISJ Mehedinţi şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi. Valoarea totală a proiectului, este de peste 6,5 milioane lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: