Infectat cu coronavirus, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş nu poate vota. Nimeni nu vrea să îi ducă urna mobilă

Infectat cu coronavirus, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş nu poate vota. Nimeni nu vrea să îi ducă urna mobilă

Calin Dobra nu poate vota, fiind în izolare la domiciliu FOTO Arhivă

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, candidat pentru un nou mandat şi aflat în izolare la domiciliu după ce a fost depistat cu COVID-19 nu poate vota pentru pentru că membri secţiei de votare de care aparţine refuză să îi ducă urna mobilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„E dreptul meu constituţional! Dar, în secţia de votare unde sunt eu arondat, membrii au hotărât, încă de aseară, să nu se deplaseze cu urna mobilă. Iar situaţia nu este singulară. În câteva minute, cât durează procesul electoral, în aer liber, în cazul meu, cu măşti şi păstrând distanţa virusul nu se transmite. Şi nu o spun eu, ci o poate confirma orice cadru medical. Tind să cred că e rea voinţă şi chiar un abuz, o încălcare grosolană a legii şi un pretext pentru a-mi îngrădi mie şi altor zeci de mii de oameni aflaţi în aceeaşi situaţie, un drept prevăzut de Constituţie”, scris Călin Dobra, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Timiş au declarat că în cazul în care membri secţiei de votare refuză să meargă cu urna mobilă, în lege nu este prevăzută sancţiune.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările