INEDIT: Şoarecii şi şobolanii îi vor salva pe timişoreni de cancer şi boli infecţioase FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mână de cercetători fac studii de ultimă oră la Timişoara pe animale, „vedetele" studiului fiind şoarecii şi şobolanii. Testele ajută la crearea unor medicamente de ultimă generaţie

Şoarecii şi şobolanii ar putea revoluţiona piaţa medicamentelor în urma unor cercetări de ultimă oră ce au loc la Centrul de Chirurgie Laparoscopică și Microchirurgie "Pius Brânzeu" din Timişoara. De la medicamente pentru boli infecţioase până la diverse tipuri de cancer, studiile realizate în institutul din Timişoara ar putea revoluţiona piaţa medicamentelor. María Nacher Espuig, o tânără cercetatoare din Spania se află în aceste zile în oraşul de pe Bega pentru a studia şi exersa colectarea de limfă de la şoricei.

"Colectarea este o tehnică fundamentală în cercetările care conduc la dezvoltarea de noi medicamente, în studii despre bolile infecţioase, în studii asupra cancerului şi în toată cercetarea legată de un subiect foarte la modă azi - celulele stem. În fapt, María Nacher Espuig participă la un studiu fundamental legat de celulele stem", a spus profesorul Mihai Ionac, director executiv al Centrului de Chirurgie Laparoscopică și Microchirurgie "Pius Brânzeu". Tânăra este angajată a uneia dintre cele mai reputate instituţii ştiinţifice din Europa.

Tânăra spanioloaică a încercat să realizeze tehnica de recoltare de limfă pe cont propriu, dar fără success, astfel că a ales să lucreze alături de Mihai Ionac. La Timişoara se mai află un tânăr Italian care face studii pe aceleaşi animale ca şi María Nacher Espuig.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite