Incidenţa COVID-19 la Timişoara: 7,15. Se închid restaurantele, localurile, sălile de sport şi cinematografele. Carantină de weekend pentru nevaccinaţi

Incidenţa COVID-19 la Timişoara: 7,15. Se închid restaurantele, localurile, sălile de sport şi cinematografele. Carantină de weekend pentru nevaccinaţi

Deocamdată terasele din Timişoara pot rămâne deschise la o capacitate de 50 la sută

Timişorenii vor avea carantină de week-end, când magazinele se închid, de vineri până duminică, la ora 18.00, iar circulaţia pe timp de noapte este cu restricţii pentru nevaccinaţi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, astăzi, în şedinţă online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidenţa de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Timiş, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricţiile. UAT-urile Dudeştii Noi, Dumbrava, Dumbrăviţa, Ghiroda, Moşniţa Nouă şi Pădureni au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând localităţile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori. 
 
Municipiul Timişoara, alături de Giroc, Otelec, Parţa şi Şag au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori şi mai mică de 7,5/1000 de locuitori. 
 
Biled, Brestovăţ, Giera, Jamu Mare, Margina, Gătaia, Recaş, Racoviţa, Şandra şi V.V.Delamarina au fost trecute pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori şi mai mică de 6/1000 de locuitori, iar Foeni, Ghilad, Iecea Mare, Jebel, Nădrag, Făget, Pesac, Pişchia, Satchinez, Tormac, Vălcani şi Voiteg au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori şi mai mică de 3/1000 de locuitori. 
 
Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 28.09.2021. 

 
Astfel, timişorenii, alături de cei din Giroc, Ghiroda, Otelec, Parţa şi Şag vor avea carantină de week-end, când magazinele se închid, de vineri până duminică, la ora 18.00, iar circulaţia pe timp de noapte este cu restricţii pentru nevaccinaţi, care nu pot ieşi din case doar cu motive bine stabilite şi cu declaraţie. 
 
Se închid însă, pe toată durata săptămânii, sălile de sport, piscinele şi cinematografele. De asmenea, nu se mai pot organiza concerte sau festivaluri, nici măcar în aer liber. 
 
Sunt interzise nunţile şi botezurile. Restaurantele şi localurile în interior se închid, dar terasele pot rămâne deschise, la 50% din capacitate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările