IKEA deschide la Timişoara şi Braşov primele puncte de colectare pentru comenzile online din România

IKEA deschide la Timişoara şi Braşov primele puncte de colectare pentru comenzile online din România

Magazinul IKEA din Bucureşti

În aşteptarea construcţiei primelor magazine din afara Bucureştiului, IKEA vine mai aproape de clienţii săi prin deschiderea unor puncte de colectare pentru comenzi online.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul lunii iulie, IKEA va deschide primele două puncte de colectare a comenzilor online din România, la Timişoara şi Braşov. Un al treilea punct de colectare IKEA, la pentru Cluj, este în curs de dezvoltare şi va fi deschis la sfârşitul lunii iulie. 
 
„Clienţii vor putea face cumpărăturile online pe www.ikea.ro – sau în magazinul IKEA Băneasa, sau prin telefon cu ajutorul angajaţilor din call-center – şi vor putea opta pentru livrarea produselor la punctele de colectare IKEA din Timişoara şi Braşov. În acest fel, vor putea să ridice personal produsele, în ziua şi la ora la care doresc. Costul transportului este mai mic decât cel de livrare la domiciliu: 29 lei pentru pachete mici (sub 30 kg pe comandă) şi 49 lei pentru coletele cargo (peste 30 kg pe comandă), indiferent de dimensiunea şi valoarea comenzii”, au transmis cei de la IKEA. 
 
Punctele de colectare a comenzilor online vor fi situate în spaţii uşor de accesat cu maşina sau mijloacele de transport public, pentru a fi cât mai convenabile pentru clienţii IKEA. 
 
Spaţiul IKEA de la Timişoara se află în incinta Centrului Comercial Euro 2, Bulevardul Antenei nr. 4, în timp ce la Braşov este în cadrul Magnolia Shopping Center.
 
„Procesul de recrutare a echipei IKEA care va lucra în cele două puncte de colectare din Timişoara şi Braşov a început deja. În această săptămână, au loc primele interviuri, cu scopul de a avea cele două echipe IKEA complete, de câte patru persoane fiecare în cele două oraşe, pregătite şi instruite până la începutul lunii iulie”, mai spun reprezentanţii IKEA.
 
Orarul de funcţionare este de la 10.00 la 19.00, şapte zile pe săptămână. 
 
„Pentru IKEA, aşa cum am declarat de mai multe ori, este o prioritate să ajungem mai aproape de cât mai mulţi români. De aceea, pe lângă deschiderea noilor magazine IKEA în oraşele care fac parte din planurile noastre de expansiune, vrem să creăm o ofertă multi-channel, cu noi formate care să răspundă noilor aşteptări de consum şi noului stil de viaţă al consumatorilor, precum şi noilor tendinţe din retail. Serviciul de comenzi online IKEA este în creştere şi ne dorim să îl facem şi mai eficient. Prin urmare, am decis să deschidem Punctele de Colectare pentru comenzi online din Braşov şi Timişoara, precum şi din Cluj. Astfel, clienţii vor putea comanda online şi vor avea opţiunea de a-şi ridica singuri comenzile livrate la unul dintre noile Puncte de Colectare IKEA, în cel mai convenabil moment pentru ei, şi la un preţ şi mai accesibil ca până acum”, declară Viviana Pavel – IKEA South-East Europe Real Estate and Development Manager pentru România, Croaţia, Serbia, Slovenia şi Ucraina.

IKEA lucrează, de asemenea, la planurile de expansiune din România, iar cel de-al doilea magazin din Bucureşti va fi deschis la sfârşitul verii 2018.

Magazine IKEA până în 2021

Următoarele magazine pe care retailerul suedez de mobilă vrea să le deschidă în România sunt în Timişoara, Braşov şi Cluj, însă acestea nu vor fi inaugurate mai devreme de 2021, au anunţat suedezii de la IKEA South Europe, încă de la sfârşitul anului 2016.
 
Cei de la IKEA au prospectat terenuri care îndeplinească parametrii necesari pentru un magazin nou, precum: acces la mijloace de transport în comun şi o bună infrastructură, suprafaţa terenului şi o localizare bună, aproape de oraş. 
 
Locul găsit pentru primul magazin din afara Bucureştiului se află pe Calea Aradului, în buza „porţii” de intrate în Timişoara, dar pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrăviţa. 
 
Terenul a fost în proprietatea omului de afaceri Ion Ţiriac, iar în urmă cu mai mulţi ani s-a vorbit că în zonă se va deschide un magazin al retailerului belgian Cora. Până la urmă această afacere nu s-a mai realizat, dar întreaga zonă a rămas în folclorul local ca „zona Cora”. Apoi s-a auzit că Ţiriac va face o reprezentanţă de maşini. 

Citeşte şi:

FOTO Terenul de la intrarea în Timişoara unde IKEA va construi primul magazin din afara Capitalei a fost cumpărat de la Ion Ţiriac
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: