Hârţuire, discriminare, blesteme sau politică: Vezi principalele scandaluri din şcolile timişene!

Hârţuire, discriminare, blesteme sau politică: Vezi principalele scandaluri din şcolile timişene!

Scandal la Scoala Generala nr. 15

Neînţelegeri, controverse cu replici spumoase - sunt numai câteva din ingredientele principalelor scandaluri care nu au ocolit şcolile din Timiş. Vezi cele mai controversate conflicte din ultimul an, ale învăţământului timişean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul din scandalurile din plin toi este cel de la Liceul de Arte. Izbucnit de mai bine de un an, de când unitatea a trecut în subordinea primăriei, conflictul nu pare să îşi găsească un sfârşit în viitorul apropiat. După o serie de proteste, recent, autorităţile au recurs inclusiv la ameninţări la adresa conducerii liceului, pentru a pune capăt neînţelegerilor. Reprezentanţii liceului sunt ameninţaţi cu concedieri, în cazul în care nu încetează cu protestele, în timp ce profesorii şi părinţii refuză vehement să părăsească vechea clădire.


Click pe poză pentru GALERIE FOTO!

Discriminarea şi problema integrării romilor nu au stat departe de a fi mărul discordiei într-un alt scandal iscat în şcolile timişorene. Şcoala generală numărul 15 din Timişoara a fost pe cale de a fi desfiinţată, după ce numărul elevilor a scăzut sub pragul legal. „Peste 80 la sută din copiii care învaţă la şcoala noastră sunt de etnie romă. Majoritatea părinţilor români îşi retrag copiii de la şcoală, din acest motiv", a declarat Codruţa Franţia, director al şcolii. "Pentru ca o şcoală să poată funcţiona, are nevoie de cel puţin 300 de elevi. Noi am scăzut la puţin peste 200", a adăugat aceasta.

EXCLUSIV PDL s-a lepădat de Cornelia Corescu. "Am suspendat-o că nu avem cum să o excludem. A fost unanimitate", spune deputatul Alin Popoviciu

Nic hârţuirea nu a ocolit şcolile timişorene. La sfârşitul anului trecut, mama unei eleve din clasa a VIII-a de la liceul Vlad Ţepeş din Timişoara a făcut o plângere penală împotriva directoarei şcolii, Lia Istin. Femeia o acuza pe profesoară că îi hărţuieşte fiica. Femeia susţinea că directoarea ar fi întrebat-o pe Alexandra despre ce relaţii există în familia ei. „Ori de curiozitate, ori ca să îmi timoreze copilul. Cum îşi permite să întrebe aşa ceva", a mai spus Marinela Rotaru. Femeia este hotărâtă să o dea în judecată pe Lia Istin, directoarea instituţiei. Femea a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara pentru hărţuire.

Scandalul de la Liceul de Arte continuă. Conducerea, ameninţată cu demiterea, dacă nu se mută din clădirea veche

Supranumit şi "liceul blestemat", Liceul "Vlad Ţepeş a fost inclusive în mijlocul unui scandal politic, la începutul anului şcolar 2010. Profesorii de la liceul „Vlad Ţepeş" din Timişoara au intrat în grevă generală chiar din prima zi de şcoală, după ce directorul Tiberiu Ciobanu a fost revocat din funcţie. Şi părinţii s-au alăturat protestului profesorilor şi au pichetat sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Principala revendicare a protestatarilor este revenirea în funcţie a fostului director Tiberiu Ciobanu, schimbat prin ordin al Inspectoratului Şcolar Judeţean cu Lia Istin.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările