Batjocura Guvernului României la adresa timişenilor: Teleormanul a primit 111 milioane de lei de la Buget, Timişul mărunţiş de 2,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţul Timiş "nu are nevoie" de bani de la Buget
Judeţul Timiş "nu are nevoie" de bani de la Buget

Peste o treime din comunele din Timiş nu au primit niciun leu de la Bugetul naţional, după ce Guvernul a schimbat modalitatea de distribuire a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale.

Guvernul a decis ca oraşele şi comunele care produc mai mult să nu mai primească bani de la bugetul central. Este vorba de Hotărârea de Huvern nr.14/2015, privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale din cota de 18,5 % din impozitul pe penit şi a sumelor defaclate pe valoarea adăugată. 
 

Peste o treime din comunele din Timiş nu au primit niciun leu de la Bugetul naţional, după ce Guvernul a schimbat modalitatea de distribuire a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale. Potrivit noilor calcule făcute la Bucureşti, în Timiş au primit bani pentru reechilibrarea bugetelor locale doar 59 de comune din totalul de 89. În ce priveşte oraşele, doar patru din nouă, iar printre “merituoşi”, evident, nu se află şi Timişoara.


Judeţul Timiş, cel mai mai mare contribuabil la Bugetul de stat după Bucureşti, nu a primit niciun ban din sumele colectate din TVA. 


Primarii localităţilor ignorate din Timiş sunt nemulţumiţi de această nouă decizie aberantă venit de la Guvern. De asemenea, Liga Bănăţeană, trage un nou semnal de alarmă.


„Guvernul României continuă batjocura la adresa noastră. Prin Hotărârea de Guvern privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor de 18,5 % din impoziul pe venit şi a sumelor defalcate din TVA judeţului Timiş i-a fost alocată suma de 2,5 milioane lei. Pentru cei care nu înţeleg de ce ne simţim din nou umiliţi de sistemul centralist, administrat în stil mafiot din capital ţării, precizăm că, de exemplu, judeţul Teleorman a primit 111 milioane lei. Este suficientă o simplă consultare a statisticilor cu sumele colectate din cele două judeţe la bugetul central pentru a realiza dimensiunile jafului la care suntem supuşi de zeci de ani, de către absolut toate partidele politice care s-au perindat la guvernare. La următoarele alegeri gândiţi-vă bine înainte de a ştampila angajaţi ai structurilor mafiote care au sediul central în capitală”, se arată într-un comunicat transmis de Liga Bănăţeană. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite