Grav incident la un bazin de înot din Timişoara. Un băiat de opt ani s-a tăiat la mână într-un blocstart

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat în vârstă de opt ani din Timişoara s-a rănit grav la mână în timpul unui antrenament de înot la un bazin de înot al municipalităţii. Pericolul obiectului în care s-a tăiat tânărul a fost semnalat, dar a fost ignorat.

Grav incident la bazinul de înot din Complexul Sportiv „Bega”, aflat în administrarea Primăriei Timişoara. Un băiat în vârstă de opt ani a fost supus unei intervenţii chirurgicale după ce s-a tăiat la o mână într-un blocstart de inox. Potrivit renasterea.ro, incidentul s-a petrecut în timpul unui antrenament. Băiatul era la start, când şi-a dat seama că s-a aruncat în apă înainte ca antrenoarea să dea startul şi s-a prins de marginea blocstartului. În acel moment, băiatul s-a tăiat grav la mână.

„Luau startul şi, înainte de a fluiera doamna Ildi, el îşi dăduse deja drumul în apă, iar când şi-a dat seama că doamna Ildi (n.r. ) n-a fluierat, el deja era cu o mână în faţă, dar cu cealaltă a prins marginea bloc-startului. N-a prins de marginea rotunjită, ci de partea tăioasă. Că mi-a spus administratorul bazinului, domnul Hrib, că de ce a pus mâna acolo… Dar e un copil de opt ani, nu avea de unde să ştie că n-are voie să pună mâna acolo, că se nenoroceşte pe viaţă. Ar fi trebuit să scrie acolo sau să taie bucata aia de metal. Nu poţi să acuzi un copil de opt ani că a pus mâna unde nu trebuie, când acel bloc-start nu avea voie să aibă acele margini tăioase, indiferent unde le avea, că erau sus, jos, în spate sau în faţă. Toate marginile unui bloc-start trebuie să fie rotunjite când e vorba de copii şi de siguranţa lor”, a declarat mama băiatului pentru renasterea.ro.

Mama băiatului a declarat că a sesizat şi Poliţia. Vicepriamrul Timişoarei, Dan Diaconu, a declarat că blocstarturile au fost înlocuite. „S-a rănit într-o margine a blocstartului, teoretic într-un loc pe care nu ar fi trebuit să îl atingă. Ceea ce ştiu e că sunt blocstarturi noi care sunt profesionale şi ele au nişte margini care au asperităţi de genul acesta. Noi am cumpărat în octombrie sau noiembrie blocstarturi noi. Este absolut nefericit incidentul. Pe de altă parte ar trebui ca şi cei care supravegheau copiii să îşi pună nişte semne de întrebare. Urmează să fie înlocuite. Sunt date jos, dar e nevoie de un regulament mai clar cu privire la funcţionare şi de partea de responsabilitate a celor care supraveghează”, a declarat Diaconu.

Pericol semnalat în repetate rânduri

Faptul că blocstarturile de inox sunt un pericol pentru înotărori a fost semnalat în repetate rânduri. În 2012, sporttim.ro scria: „colţurile şi muchiile blocstarturilor sunt foarte ascuţite, periclitînd integritatea corporală a practicanţilor înotului, pentru a nu mai pomeni de natura materialului inclus, inoxul, nu neapărat prielnică în contact cu apa”. În 2014, aceeaşi publicaţie arăta că un concurs de înot s-a desfăşurat fără blocstarturi, demontate în urma unor accidentări.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite