Ghid de cazare pentru studenţi: La căminul privat mai scump ca în chirie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, mii de tineri din alte oraşe se vor înghesui în faţa căminelor studenţeşti din Timişoara pentru a-şi lua în primire camera în care vor locui în următorul an. Sute de timişoreni vor avea noi vecini pe scara blocului şi zeci de persoane vor avea noi locatari în apartamentele lor. Toate acestea la preţuri diferite.

Dacă un student ce locuieşte la cămin nu va plăti la administraţie mai mult de 100 de lei pe lună, un chiriaş care împarte un apartament cu un coleg va achita şi 100 de euro. Cu toate acestea, tinerii care optează pentru căminul privat ca variantă de cazare la Timişoara vor plăti şi 150 de euro.

Buget studenţesc

Tinerii care vor să fie studenţi şi cu bune şi cu rele şi nu se dau înapoi de la a împărţi camera cu alţi chiar şi cinci colegi vor reuşi să facă economii serioase. Chiria lunară, internetul, cablul, curentul şi căldura se achită deodată şi costă între 60 şi 100 de lei în funcţie de câţi colegi de cameră există, de condiţiile din cămin şi desigur de notele de la facultate. „Voi avea patul meu, un dulap pe care-l împart cu o colegă, un raft personal şi o masă comună. Din păcate, bobocii nu obţin locuri în cameră cu două paturi, dar sunt convinsă că mă voi descurca", a spus Ioana Creţ din Oradea, care va învăţa la Facultatea de Istorie din Timişoara.

La grămadă în chirie

Chiriile pot da bătaie de cap celor care vor să aibă spaţiul unui apartament doar pentru ei. În aceste condiţii cheltuielile lunare depăşesc 200 de euro. Anca Simina Martin, proaspătă studentă la Medicină, a ales şi ea căminul după ce a renunţat la chirie. "Mi-ar fi trebuit minimum 200 de euro, plus cheltuieli, plus bani de cărţi, plus bani de buzunar şi mâncare. Prin urmare, soluţia internatului a fost cu mult mai ieftină", a spus hunedoareanca. Alţii însă, au preferat varianta unui coleg de apartament cu care să împartă greutăţile financiare. Am avut ocazia să merg prin cămine şi nu mi-a plăcut foarte mult. Imediat după înscrieri am început să caut chirii pe internet sau prin ziare", a spus tânărul. Arnold va plăti lunar 100 de euro pentru un apartament cu două camere, la doar două minute de Universitatea de Vest. 

Condiţii de lux

Ca la hotel vor locui cei care îşi permit ca pentru o lună de cazare să plătească 150 de euro pentru a împărţi camera cu încă un coleg, la un cămin privat. Aici, viaţa studenţească este limitată de reguli stricte de linişte, dar acest lucru este compensat de condiţiile de cazare şi facilităţile pe care studenţii de acolo le au. „Vom face tot posibilul să le oferim condiţiile cele mai bune de cazare, pentru ca ei să se simtă ca acasă. Au portar, loc de parcare şi automate pentru cafea sau dulciuri", a spus Rodica Vlad, proprietara unui cămin privat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite