Germanul Dominic Samuel Fritz intră în luptă pentru Primăria Timişoara. A câştigat bătălia internă din USR şi e pregătit să-l înfrunte pe Nicolae Robu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Samuel Fritz are 36 de ani
Dominic Samuel Fritz are 36 de ani

Dominic Samuel Fritz a câştigat campania internă a USR şi va intra, anul viitor, în lupta pentru Primăria Timişoara. Actualul primar, liberalul Nicolae Robu va avea un contracandidat venit tocmai din Germania.

Patru persoane şi-au depus candidatura în lupta internă USR Timişoara. Aida Szilagyi, inginer chimist şi preşedintele Centrului Naţional pentru Producţie şi Consum Durabile, Alexandru Cadar, antreprenor şi manager de proiecte mari de infrastructură, Nicu Fălcoi, fost pilot de avioane supersonice şi senatorul USR Timiş în Parlamentul României şi Dominic Samuel Fritz din Germania, fost consilier prezindenţial, iniţiatorul proiectului Timişoara Gospel Project.

În urma alegerilor democratice din USR, germanul Dominic Samuel Fritz (36 de ani) a fost desemnat candidatul partidului pentru următoarele alegeri locale din Timişoara.

Deşi pentru unii ar părea surprinzător, alegerea lui Fritz nu este întâmplătoare. Carismaticul berlinez a dovedit în campania internă că este foarte bine pregătit şi decis să aducă un suflu nou în administraţia timişoreană.

„Colegii din USR m-au desemnat candidatul oficial pentru Primăria Timişoara cu 54,55% din primul tur. Le mulţumesc colegilor pentru votul lor. Sunt mândru de contracandidaţii mei şi de această cursa internă, care a dat un exemplu de democraţie şi transparenţă. Doar aşa se poate reforma clasa politică.

Simt acest semnal puternic de încredere ca pe o responsabilitate mare, dar am şi o poftă uriaşă să facem lucruri faine împreună!”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

“Acest rezultat vi se datorează şi vouă, celor care m-aţi susţinut şi încurajat, care mi-aţi scris şi trimis sugestii şi întrebări, care aţi share-uit postările mele şi aţi vorbit cu prietenii voştri despre candidatura mea şi despre ce fel de Timişoara vrem să construim. Mulţumesc!

Munca adevărată abia acum începe. Avem 11 luni să câştigăm primăria. Va fi nevoie de noi toţi!”, a scris Dominic Samuel Fritz.

Germanul a venit prima dată în România în 2003, ca voluntar la Timişoara, după terminarea unui liceu romano-catolic. 

A studiat apoi Ştiinţele Politice şi Administrative la Universitatea din Konstanz (Germania), la Sciences Po Paris (Franţa) şi la Universitatea din York (Anglia).

Între 2013 şi 2015 a fost consilier personal al fostului preşedinte german Horst Köhler, iar din 2016 a lucrat ca funcţionar la Administraţia Prezidenţială a Germaniei, fiind şef de cabinet al preşedintelui Köhler.

În 2009 a devenit consilier la Agenţia Germană pentru Cooperare Internaţională. A dezvoltat proceduri de management mai bune în cadrul Ministerului Sănătăţii şi al Protecţiei Sociale din Liberia, a participat la două misiuni de planificare a intervenţiei umanitare ale Guvernului german care au avut loc după cutremurul devastator din Haiti în 2010, a asistat la negocieri de pace între mai multe ţări africane şi a coordonat munca unei comisii strategice ale Băncii Africane de Dezvoltare condusă de fostul Secretar General al ONU, Kofi Annan şi fostul director executiv FMI/fostul preşedinte german Horst Köhler.

Citeşte şi:

VIDEO FOTO Un neamţ ar putea deveni primarul Timişoarei. „Este singurul oraş din lume unde simt că nu sunt trecător“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite