Germanii din Karlsruhe vor să ne ajute la managementul câinilor vagabonzi

Germanii
din Karlsruhe vor să ne ajute la managementul câinilor vagabonzi

Reprezentantii orasului german Karlsruhe vor sa ajute Timisoara in problema cainilor vagabonzi. Foto: R. Bloanca

Reprezentanţii oraşului german Karlsruhe se află în aceste zile la Timişoara pentru a discuta cu cei de la Primăria Timişoara despre modul în care pot ajuta la managementul populaţiei canine. Delegaţia condusă de Heinke Salisch, fost europarlamentar, doreşte introducerea în acordul de colaborare dintre cele două oraşe a unei clauze legate chiar de acest subiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Germanii din Karlsruhe au sosit la Timişoara nu pentru a ne învăţa cum să ne descurcăm ci cu sfaturi pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi. „Noi nu suntem în măsură să vă spunem cum să vă rezolvaţi problema, dar vă putem oferi sfaturi din experienţa noastră. Şi noi am reuşit în timp să învăţăm”, a declarat Heinke Salisch, la sediul asociaţiei Pet Hope din Timişoara.

Soluţia este sterilizarea în masă a câinilor fără stăpân şi nu eutanasierea. Totodată, se doreşte realizarea unui dialog cu oamenii, astfel încât aceştia să înţeleagă că trebuie realizată sterilizarea animalelor pentru a nu se mai arunca câinii pe stradă. „Timişorenii trebuie să înţeleagă că nu trebuie să arunce câinii pe stradă. Ei trebuie să îi sterilizeze şi sunt sigură că sunt numeroşi veterinari care sunt dispuşi să ajute pentru ca oamenii să nu arunce câinii pentru că nu au bani de sterilizare. Toţi câinii trebuie sterilizaţi şi cipaţi”, a mai declarat Salisch.

Despre soluţia sterilizării şi înapoierii câinilor pe stradă, oaspetele german spune că nu este o soluţie de dorit pe termen lung, dar având în vedere numărul extrem de mare de câini vagabonzi existent nu prea sunt alternative. „E drept că se mai întâmplă şi situaţii neplăcute, cînd câinii muşcă pe cineva, dar, prin analogie, aceeiaşi e situaţia cu aautoturismele şi accidentele. Primăria trebuie să găsească un echilibru între societate şi câini”, a mai spus oaspetele german.

Ea a mai anunţat că se va încerca adunarea de bani special pentru situaţia din Timişoara, dar că nu va oferi banii organizaţiei care se ocupă cu managementul populaţiei canine de pe stradă, ci prin intermediul unei organizaţii independente care să verifice modul de utilizare a banilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările