George Simion şi Noua Dreaptă, scandal la Timişoara. Reacţia lui Dominic Fritz: „Scopul acestor bande a fost să creeze haos şi panică în instituţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii au intrat în Primăria Timişoara
Protestatarii au intrat în Primăria Timişoara

George Simion, alături de un grup de aproximativ 20 de susţinători AUR şi de la Noua Dreaptă, a intrat în Primăria Timişoara, pentru a-l căuta pe primarul Dominic Fritz.

UPDATE Poliţia Timiş s-a autosesizat în urma scandalului provocat de AUR, la Primăria Timişoara. „Cu privire la incidentul care a avut loc în incinta Primăriei Municipiului Timişoara, vă comunicăm ca poliţiştii timişoreni s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea sediului profesional, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, pentra stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor”, anunţă IPJ Timiş.

UPDATE Reacţia Jandarmeriei: „Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de membri ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timişoara, pe o uşă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audienţă. Accesul le-a fost permis de Poliţia Locală, dar imediat au tulburat liniştea, prin scandări şi zgomote puternice. Poliţiştii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituţie i-au scos din cladire şi au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice”, a transmis Jandarmeria Română, potrivit news.ro. 

Sursa citată a precizat că persoanele au fost identificate şi urmează să fie sancţionate pentru neportul măştii de protecţie şi tulburarea liniştii publice.

„Precizăm că Jandarmeria nu are atribuţii de pază a sediului Primăriei Timişoara şi că jandarmii aflaţi în zona Primăriei au  acţionat imediat dupa ce au fost sesizaţi”, au mai transmis jandarmii.

***

George Simion, aflat la Timişoara în campania de strângere de semnături pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis, a intrat, vineri, în Primăria Timişoara alături de un grup de aproximativ 20 de susţinători AUR şi de la Noua Dreaptă. Grupul a fost oprit de angajaţii primăriei şi poliţiştii locali (care i-au lăsat iniţial să intre), având în vedere că accesul în instituţie se poate face doar pe bază de certificat verde COVID, iar protestatarii nu aveau aşa ceva. 

George Simion a spus că doreşte să intre la o audienţă la primarul Dominic Fritz..

Simion a lansat în stilul său atacuri împotriva primarului Timişoarei: „Este paraşutat aici din Germania fără viză permanentă de domiciliu. Omul ăsta ocupă ilegal funcţia de primar”, a spus copreşedintele AUR.

Primăria Timişoara a emis o autorizaţie de protest, chiar în faţa instituţiei, pentru 14 ianuarie, împotriva primarului Dominic Fritz. Protestul a fost organizat de Florin Măneanu, preşedintele partidului Noua Dreaptă – filiala Mehedinţi.
 

Măneanu a postat pe pagina sa de Facebook “un anunţ pentru timişoreni”.

“Azi, la orele 14,00, va avea loc în Timişoara, în faţa Clădirii Primăriei, un Miting de Protest împotriva SCUMPIRILOR în lanţ pe care Administraţia USR-istă timişoreană, condusă de actualul Primar FRITZ Do(ni)mic, le-a "IMPUS" chiar de la începutul Anului, în viaţa Timişorenilor, respectiv:

- scumpiri ale gigacaloriei termice;

- scumpiri ale călătoriilor urbane pe mijlocacele de transport în comun;

- scumpiri ale taxelor şi impozitelort locale;

- scumpiri ale taxelor de eliberare de documente necesare construirii de imobile;

- scumpiri ale taxelor pentru parcări;

- etc.

Toţi cei care sunteţi NEMULŢUMIŢI de proasta administrare a Municipiului Timişoara, sunteţi bineveniţi să vă alăturaţi protestarilor şi să vă exprimaţi public nemulţumirea, dar în termeni decenţi...!

Vă aşteptăm!”, a scris Florin Mănescu.

Protest Măneanu

Noua Dreaptă este un partid naţionalist, considerat chiar „neo-legionar”. Ideologic, formaţiunea susţine teze considerate eurosceptice, antisemite, rasiste şi xenofobe. Public, partidul este cunoscut pentru mesaje împotriva diversităţii sexuale şi pentru teoriile conspiraţioniste pe care le susţine, inclusiv prin postări pe propriul site. Florin-Ion Măneanu, organizatorul protestului de la Timişoara şi liderul filialei de Mehedinţi a Noii Drepte, a candidat, în trecut, şi la alegerile locale pentru Primăria Drobeta Turnu Severin.

Simion la Timişoara

Primarul Timişoarei acuză Jandarmeria şi Poliţia Locală că nu au luat măsuri. 
 

„O bandă de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, aduşi la Timişoara cu autocarul, împreună cu organizaţia Noua Dreaptă din Mehedinţi, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forţă fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos şi panică în instituţie şi printre timişorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria şi Poliţia Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituţiilor democratice ale statului, prin tupeu şi intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare şi ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfăşoară paşnic, fără a pătrunde, prin violenţă, în Primăria Timişoara, în oricare altă primărie din ţară, în instituţiile statului",  a transmis Dominic Fritz.


Primarul cere instituţiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea şi să îi sancţioneze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte.

"Am declanşat o anchetă la Poliţia Locală, pentru a afla de ce forţele de ordine au permis acţiunea de azi, şi mă aştept ca şi la Jandarmerie să-şi verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD şi PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timişoara. Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violenţe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timişoara este şi va rămâne un oraş al respectului şi bunului simţ, multicultural şi deschis, unde xenofobia şi violenţa anarhică nu au ce căuta”, a mai transmis Dominic Fritz.

VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:
 

Subprefectul de Timiş condamnă asaltul condus de George Simion la Primăria Timişoara: „Vor urma sancţiuni”

Asaltul AUR de la Primăria Timişoara. A fost dechis dosar penal pentru violarea sediului profesional VIDEO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite