George Simion, nedorit la marşul în memoria revoluţiei din Timişoara: „Este şeful unui partid de legionari sadea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul Eroii nu mor niciodată FOTO Ş.Both
Marşul Eroii nu mor niciodată FOTO Ş.Both

Profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al României în Portugalia şi Maroc, a reacţionat vehement la auzul veşti că George Simion, liderul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) va fi prezent la marşul Eroii nu mor niciodată, în memoria revoluţiei din 1989.

George Simion, liderul partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), formaţiune politică naţionalistă, este aşteptat la Timişoara, la marşul Eroii nu mor niciodată, organizat de asociaţia suporterilor Druckeria. Simion nu a lipsit de la marş în ultimii ani.   

Diplomatul Vasile Popovici este unul din reprezentanţii societăţii civile care se delimitează de George Simion. 
 

„Mâine, 16 decembrie, e o zi importantă pentru revoluţia de la Timişoara. E prima noastră zi de proteste din 89, fără de care nimic n-ar fi fost posibil, într-o înlănţuire logică de evenimente înălţătoare, tragice şi finalmente triumfătoare.  

Ideea că la acest moment, confiscat deja de nişte organizatori ce nu au nimic de-a face cu 16 decembrie 1989, s-au găsit cozi de topor care să-l invite pe George Simion, şeful unui partid de legionari sadea şi unde se regăsesc şi doi ofiţeri implicaţi în reprimarea revoluţiei, ne obligă pe noi timişorenii să-l primim cum se cuvine pe acest provocator nemernic.  

Locul lui nu-i aici şi încă mai puţin într-o zi simbolică. În 16 decembrie naţionalismul lui Ceauşescu, al cărui continuator e chiar acest individ şi toată banda lui de strânsură, s-a clătinat sub prima lovitură a Timişoarei.  

Am învins fiindcă timişorenii nu au crezut în chemările naţionalismului şovin, am învins fiindcă aici toate naţionalităţile au fost unite, am învins fiindcă am respins tot ce reprezintă partidul lui George Simion. Venirea lui e o provocare şi o profanare pe care nu trebuie să le acceptăm cu nici un chip ”, a scris pe Facebook Vasile Popovici, care a participat activ la evenimentele din decembrie 1989.

Reprezentanţii Druckeria au transmis că ei nu l-au invitat pe George Simion la marşul organizat în 16 decembrie, care este programat de la ora 18.00, cu adunare în Piaţa Maria. De la Biserica Reformată, suporterii urmează să plece spre Cimitirul Eroilor via Catedrală şi Piaţa Victoriei.    

AUR şi George Simion parazitează marşul suporterilor

Cu toate că Simion nu a fost invitat de Druckeria la marşul organizat de ei, cei de la AUR au decis să paraziteze evenimentul solemn al timişorenilor. Reprezentanţii partidului au dat telefoane simpatizanţilor din Timişoara să-i invite la un marş pentru revoluţie, care este programat de la ora 17.00, în Piaţa Victoriei!  

„Dorim să vă informăm că mâine o să ajungem la Timişoara cu autocarul AUR împreună cu George Simion, la ora 17.00, în Piaţa Victoriei. Dorim să ştim dacă puteţi să ne onoraţi cu prezenţa dumneavoastră ”, transmite un voluntar al AUR.  


Vă mai recomandăm să citiţi:

Misterele de AUR ale generalului de Armată ajuns deputat, care a luptat împotriva Revoluţiei la Timişoara

FOTO VIDEO „Eroii nu mor niciodată” –marşul suporterilor alb-violeţi în memoria victimelor Revoluţiei din 1989
 

FOTO Marşul suporterilor alb-violeţi în memoria Revoluţiei. Şi după 29 de ani s-a strigat: “Păcat, păcat de sângele vârsat!”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite