GALERIE FOTO: Moş Nicolae trăieşte în Timiş, este lăcătuş şi nu are bani de jucării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moş Nicolae traieste in satul Sandra din Timis
Moş Nicolae traieste in satul Sandra din Timis

Are 72 de ani şi trăieşte în comuna timişeană Şandra. Un bătrân din Timiş are numel de botez Moş Nicolae şi este asaltat cu cereri ale copiilor. Din păcate, bătrânul nu îşi poate permite să îi răsfeţe prea mult.

Un timişean din comuna Şandra, judeţul Timiş se numeşte Moş Nicolae, în cartea de identitate. Moş Nicolae există, în carne şi oase, în Banat. Are 72 de ani, nevastă şi o gospodărie în comuna timişeană Şandra. Nicolae Moş ar fi rămas mult şi bine în anonimat, dacă nişte copii inventivi nu i-ar fi găsit, acum doi ani, numărul în cartea de telefon. De atunci, în preajma zilei de 6 decembrie, Moş Nicolae ascultă, la celălalt capăt al firului, ce maşinuţă sau ce bicicletă îşi doresc copiii.

Moş Nicolae traieste in satul Sandra din Timis

Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

„Mă sună şi îmi spun să le aduc multe jucării şi dulciuri. Le spun că, dacă vor să primească un dar din partea moşului, trebuie să fie cuminţi. Alfel, nu o să vină", a povestit Moş Nicolae. Primul telefon l-a primit, în urmă cu trei ani, iar acest lucru i-a umplut sufletul de fericire. „Am fost foarte bucuros. Mie îmi plac foarte mult copiii. Drept urmare, în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, am cumpărat nişte jucării, le-am pus într-o plasă şi le-am legat de poartă.

Fugea de lege şi şi-a pierdut viaţa. Un algerian de 19 ani a murit, căzut din TIR

Au fost pentru micuţii care cred că există Moşul. A doua zi nu le-am mai găsit acolo", şi-a amintit bătrânul. Bănăţeanul este cunoscut în localitatea Şandra ca Moş Nicolae, în rândul celor mici. Copiii din comună îi povestesc bătrânului că au fost cuminţi şi că au luat note mari la şcoală. „Îmi spun: «Moşule, ce ne aduci? Noi am fost cuminţi şi am luat note bune». Chiar şi cei mari mă strigă aşa", a spus bucuros Moş Nicolae.

image

Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

S-a întâmplat ca la telefon să răspundă şi Maria, soţia lui Moş Nicolae, iar la celălalt capăt al firului să fie un copil, care îl căuta. „A răspuns soţia. I-a spus că eu nu sunt acasă şi că nu ştie când ajung.

Drama unei familii de iranieni bogaţi de la Timişoara. Află ce fabrică moşteneşte orfanul!

Copilul a fost foarte dezamăgit şi i-a spus Mariei: «Eşti o urâtă. Nu vreau să vorbesc cu tine. Eu vreau să vorbesc cu Moş Nicolae»", a povestit bătrânul. Chiar şi nepoţii lui Nicolae, care nu mai sunt demult copii, credeau, atunci când erau mici, că bunicul lor este cel care umple cizmuliţele tuturor prichindeilor din lume. Numele care l-a făcut celebru în rândul copiilor l-a moştenit de la tatăl său, care a murit, când Nicolae avea doar 6 ani. Până la 13 ani, a trăit din mila oamenilor cu suflet, apoi, luându-şi viaţa în mâini, a început să lucreze ca porcar, văcăr, cioban.

UPDATE: O femeie din Timişoara şi-a pus ştreangul la gât pentru că nu a putut organiza party-ul de Moş Nicolae

„Am lucrat pe unde am apucat. Trebuia să muncesc. Aveam nevoie de bani pentru a mă întreţine", a spus Moş Nicolae. A lucrat timp de cinci ani ca fochist, ca apoi, 20 de ani, să fie lăcătuş mecanic. La bătrâneţe, viaţa lui Moş Nicolae nu este tocmai uşoară. Soţia sa nu are pensie, iar banii pe care îi ia el sunt prea puţini.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite