FOTO Mobilizare impresionantă pentru copiii orfani sau abandonaţi care i-au cerut lui Moş Crăciun hăinuţe

FOTO Mobilizare impresionantă pentru copiii orfani sau abandonaţi care i-au cerut lui Moş Crăciun hăinuţe

Copiii i-au scris lui Moş Crăciun şi au primit cadourile dorite FOTO Sebastian Tătaru

O campanie de „adopţie” a scrisorilor către Moş Crăciun, scrise de copii orfani şi abandonaţi din Timişoara, s-a dovedit un succes. Copiii au reuşit prin scrisorile lor emoţionante să mobilizeze oameni, care au „adoptat” scrisorile copiilor, iar micuţii se pot bucura de cadourile cerute.

Aproape 90 de copii abandonaţi, orfani sau proveniţi din familii cu probleme se bucură în acest an de cadourile pe care şi le-au dorit. Totul a început după un articol din ziarul „Adevărul”, care a prezentat povestea a 21 de copii abandonaţi, crescuţi într-un centru de plasament din Timişoara. O agenţie de publicitate a demarat o campanie de „adopţie” a scrisorilor trimise de copiii de la casa Fraţii lui Onisim lui Moş Crăciun.

Cei mai mulţi dintre copii au cerut lucruri simple, dar predominante au fost dorinţa de a primi o haină sau o pereche de pantofi...de ocazie. Impresionantă este scrisoarea unuia dintre copii, care a cerut pe lângă hăinuţe şi pantofi şi „o Biblie cu fermoar” pe care şi-o doreşte „de foarte mult timp”. O fetiţă de 8 ani, pe lângă o haină şi o pereche de pantofi, şi-a dorit un singur lucru: un bebeluş de jucărie.  Scrisorile copiilor date spre adopţie au avut un impact atât de puternic încât în primele 24 de ore toate cele 26 de scrisori au fost adoptate, pentru a-l ajuta pe Moş Crăciun să ajungă la copii.

După ce toate scrisorile de la Fraţii lui Onisim au fost adoptate, organizatorii campaniei „Bucuria Crăciunului” au scos spre adopţie alte 25 de scrisori, de data aceasta ale copiilor de la Centrul de Copii Antimiş, de la Biserica Ortodoxă Fabric Vest Timişoara. Copiii de aici, cu vârste între 7 şi 14, care beneficiază de o masă caldă pe zi şi de asistenţă sau consiliere pentru educaţia şcolară şi socială sunt micuţi care provin din familii dezbinate, sărace, pentru care riscul de abandon şcolar este foarte mare.Povestea copiilor de aici a impresionat alţi timişoreni, care au adoptat şi aceste scrisori.

Au urmat scrisorile copiilor de la Centrul de Primire în regim de Urgenţă Timişoara. Acesta este un centru rezidenţial pentru copiii aflaţi în situaţii de risc în familiile lor, copii abuzaţi, agresaţi, neglijaţi, părăsiţi. De asemenea, în cadrul centrului sunt admişi copiii proveniţi din familii care nu reuşesc să le asigure un trai minim decent pentru aceştia, ca urmare a sesizărilor primite din partea comunităţii.

„Mă numesc Motocean Tabita şi pe sora mea geamănă o cheamă Estera. Avem 8 ani şi suntem în clasa a II-a. Noi am dori să primim de la tine cadouri şi în ele să fie, dacă se poate, periuţe de dinţi cu baterie Oral-B, rochiţe şi o căsuţă de lemn ca să ne jucăm în ea. Moşule, te iubesc şi aştept să vii la noi. Adu şi pentru fraţii mei nişte dulciuri, ceva de mâncare şi o jucărie”, este scrisoarea uneia dintre micuţele de aici. O altă fetiţă i-a cerut moşului „o geacă, papuci şi cizme, ceva de mâncare, un penar un ghozdan şi pixuri cu sclipici”.În total după o mobilizare exemplară pe Facebook, peste 80 de timişoreni s-au implicat în campania „Bucuria Crăciunului”, fiind făcuţi fericiţi aproape 90 de copii.  „În 10 zile, am reuşit să mobilizăm 84 de donatori care au cumpărat cadouri pentru copii şi care au donat aproximativ 3.000 de lei tot pentru cadouri sau pentru a fi cumpărate alimente, a declarat coordonatorul campaniei, Nicoleta Tudor. Potrivit aceleiaşi surse, printre cei care s-au implicat să aducă un strop de bucurie copiilor aflaţi în dificultate au fost şi doi români din Spania şi o persoană din Bucureşti. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările