FOTO Imaginile speranţei pentru medicii români din linia întâi. Peste 40 de tone de echipamente de protecţie au plecat din Coreea de Sud spre România VIDEO

FOTO Imaginile speranţei pentru medicii români din linia întâi. Peste 40 de tone de echipamente de protecţie au plecat din Coreea de Sud spre România VIDEO

Un transport de echipamente de protecţie din Coreea de Sud va ajunge joi în România

Primele echipamente medicale şi teste cumpărate de România din Coreea de Sud au pornit spre ţara noastră cu un avion militar care aduce în ţară 100.000 de combinezoane de protecţie complete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Apărării Naţionale din România a anunţat că un transport de 45 de tone de echipamente de protecţie va ajunge joi în România din Coreea de Sud. Imaginile de la încărcarea echipamentelor în aeronava militară le dau speranţe medicilor români care duc lipsă acută de echipamente de protecţie în lupta cu COVID-19. Potrivit MApN, echipamentele au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate.

Surse apropiate tranzacţiei au declarat pentru „Adevărul” că un rol important în achiziţia de echipamente medicale pentru România l-a avut şi Ambasada României din Coreea de Sud. Potrivit surselor „Adevărul”, echipamentul achiziţionat de România este de calitate superioară, iar preţul unul corect, firma producătoare fiind foarte corectă, în sensul în care nu a crescut preţul, deşi cererea este foarte mare pe piaţă, iar guvernul sud coreean a limitat la 10 la sută exporturile de produse de acest tip. Aceleaşi surse au mai declarat că tipul de costume achiziţionate de România sunt folosite şi de medicii din Coreea de Sud, fiind acelaşi producător. 

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat miercuri dimineaţa că a solicitat Capabilităţii de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea unei misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucureşti.  „Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilităţii de Transport Aerian Strategic. Unul dintre comandanţii echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forţele Aeriene Române, detaşat în cadrul Capabilităţii de Transport Aerian Strategic. Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie”, a transmis MApN”, a transmis MApN.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: