Fotografii exclusive: puşcăriaşul de la „Românii au talent“, la reconstituirea crimei. El a bătut-o şi a imobilizat-o pe victimă, iar criminalul i-a tăiat gâtul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Grigoriu (stânga) în timpul reconstituirii crimei la care a fost complice
Andrei Grigoriu (stânga) în timpul reconstituirii crimei la care a fost complice

Un concurent de la „Românii au talent” a impresionat juriul emisiunii pentru povestea şi talentul său. În cadrul show-ului, tânărul a declarat că a fost condamnat la 16 ani pentru că a tăinuit crima comisă de un prieten, ulterior aflându-se că Andrei Grigoriu a fost condamnat de fapt pentru complicitate la omor. „Adevărul” a intrat în posesia unor documente şi imagini care arată care a fost implicarea tânărului în crimă.

Ajuns la preselecţiile emisiunii „Românii au talent”, difuzată de ProTV, încă pe vremea în care era deţinut, timişoreanul Andrei Grigoriu s-a prezentat în faţa juriului şi a telespectatorilor cu o poveste lacrimogenă, în care a mărturisit că a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru că a tăinuit o crimă. Povestea spusă de Grigoriu i-a impresionat până la lacrimi pe membri juriului, Mihaela Rădulescu susţinând că l-ar fi iertat pe tânăr de toate păcatele „pentru că i-ai spus mulţumesc atât de frumos persoanei care i-a fost alături”. Ulterior s-a aflat că pictorul povestitor de la „Românii au talent” a spus doar jumătate de adevăr, el nefiind doar un tăinuitor al crimei comise de prietenul său Constantin Lungu, ci părtaş la crimă, el fiind primul care a imobilizat-o şi lovit-o pe victimă.

Mai multe documente şi imagini intrate în posesia ziarului „Adevărul” arată în detaliu filmul crimei, povestit chiar de Andrei Grigoriu şi Constantin Lungu. În declaraţia dată imediat după crimă, pictorul de la „Românii au talent” recunoaşte că a lovit-o pe victima Erika Monika Utik, o studentă în vârstă de 25 de ani din Timişoara, ucisă pentru suma de 200 de euro cu care l-a împrumutat pe prietenul lui Grigoriu. Potrivit documentului intrat în posesia „Adevărul”, în seara zilei de 14 decembrie 2003, Constantin Lungu, zis „Bebe” l-a chemat pe prietenul său Andrei solicitându-i să o cheme pe Erika afară din casă pentru a discuta despre suma de bani pe care „Bebe” i-o datora fetei. Grigoriu a declarat că au recurs la această metodă pentru că în acea seară „Bebe” trebuia să fie la lucru şi nu vroia să îl vadă patronii, care locuiesc în zonă.

„Am lovit-o pe Erika din spate”

„Prietenul meu mi-a cerut să o lovesc pe vecina sa când ajung cu ea în spatele blocului, spunând că numai aşa pot să îl ajut. După discuţia cu Bebe m-am dus la blocul de vis-a-vis şi la interfon am tastat numărul 14. Mi-a răspuns Erika şi i-am spus „hai până jos că Bebe vrea să vorbească cu tine în legătură cu banii”. În urma acestei discuţii Erika mi-a deschis uşa şi am intrat în casa scărilor, apoi am urcat până la etajul unu, une m-am întâlnit cu Erika, care cobora”, a declarat pictorul de la „Românii au talent” imediat după crimă. Tânărul a mai povestit cum era îmbrăcată victima, pe care a atras-o în spatele blocului, unde a început să o lovească.

„Când am ajuns în spatele blocului în dreptul unui intrând am lovit-o pe Erika, din spate, cu podul palmei peste cap. Aceasta a început să ţipe şi atunci din spate am prins-o cu o mână peste gură şi cu altă mână am luat-o în braţe. De noi s-a apropiat Bebe şi i-a aplicat victimei o lovitură cu pumnul în zona capului”, a declarat concurentul de la „Românii au talent” în faţa anchetatorilor. În momentul în care a fost lovită de Lungu fata nu s-a mai putut ţine pe picioare. Andrei Grigoriu a prins-o în braţe şi împreună cu prietenul său au târât-o până într-un colţ de la intrarea în bloc, unde fata a şi fost ucisă cu sânge rece.

Andrei Grigoriu la reconstituirea crimei pe care a comis-o

criminal romanii au talent

„I-a tăiat gâtul de la stânga la dreapta”

Potrivit declaraţiei pictorului povestitor, după ce au dus-o pe Erika la intrarea în bloc, Andrei Grigoriu o ţinea de fată cu mâna de gură pentru a nu ţipa, iar Bebe îi cerea să tacă. Imediat după aceea a scos un cuţit cu mânerul căruia a lovit-o pe fată în cap.

 „Din acel moment nu am mai ţinut-o pe Erika de gură deoarece nu mai ţipa. În continuare Bebe a scos o curea şi în acest timp Erika s-a întors cu faţa spre mine şi cu spatele spre prietenul meu. Din câte îmi aduc aminte, Bebe a strâns-o de gât cu cureaua şi pe Erika şi a ţinut-o cu în această poziţie 3-4 minute. La un moment dat victima a căzut în genunchi şi apoi într-o parte. Bebe a prins-o şi a ridicat-o însă Erika a căzut din nou ghemuită şi atunci Bebe mi-a întins cuţitul spunându-mi „nu avem ce face altceva”. I-am răspuns că nu fac asta şi mi-am luat geanta spunându-i să plecăm. Am observat că Bebe a desfăcut cuţitul şi în timp ce victima se se afla ghemuită a prins-o cu mâna de cap, a ridicat-o puţin şi cu mâna dreaptă i-a tăiat gâtul de la stânga la dreapta”, a mai declarat Andrei Grigoriu.

Varianta este susţinută şi de autorul crimei, Constantin Lungu, care le-a declarat anchetatorilor că ajutat de Grigoriu a reuşit să o scoată pe Erik afară din casă. „Aceasta (n.r. victima) a a încercat să ţipe însă a fost împiedicată de Adi care o ţinea cu mâna de gură. Atunci m-am gândit să o omor pe Erika şi l-am dat pe Adi la o parte. În timp ce Erika era în picioare, m-am poziţionat în spatele acesteia, cu mâna stângă am prins-o de gură şi cu mâna dreaptă în care aveam cuţitul m-am lăsat pe umerii şi am aplecat-o până când aceasta a ajuns în poziţia ghemuit.Am desfăcut lama cuţitului şi i-am tăiat gâtul de la stânga la dreapta”, a declarat autorul crimei, Constantin Lungu.

Constantin Lungu, zis Bebe, a comis crima la care a fost părtaş concurentul de la „Românii au talent”

criminal romanii au talent

Pictorul de la „Românii au talent” a ars hainele criminalului

După omor, tinerii au lăsat-o pe fată într-o baltă de sânge şi au plecat, Andrei Grigoriu recunoscând că el şi prietenul său au încercat să şteargă urmele omorului. „De la locul incidentului ne-am dus pe malul râului Bega în apropiere de de „1 iunie” şi aici ne-am spălat pe mâini de sânge. Aici Bebe m-a întrebat ce să facă cu cuţitul şi i-am spus ‹‹scapă-te de el››”, a declarat Andrei Grigoriu. Acesta le-a mai detaliat anchetatorilor că a luat hainele pline de sânge ale ucigaşului şi s-a dus cu un taxi din centru până la marginea oraşului unde, sub un pod, a dat foc hainelor. 

„M-am dus sub podul de pe Calea Şagului şi am incendiat hainele şi ghiozdanul, apoi m-am dus la verişoara mea Andrei Elena. Aceasta mi-a dat cheia de la apartamentul mătuşii mele. Cu ajutorul acesteia am intrat în apartament şi m-am culcat după ce m-am schimbat. De aici am fost ridicat de organele de poliţie în jurul orei 5.00”, a declarat Andrei Grigoriu, care, alături de prietenul său, a refăcut filmul crimei cu ocazia reconstituirii. În imaginile de la reconstituire, cei doi tineri au arătat cum au ucis-o pe Erika în faţa blocului în care tânăra locuieşte.

Sentinţa pentru pictorul povestitor

Procesul crimei comise de Constantin Lungu cu ajutorul lui Andrei Grigoriu s-a judecat pe fond la Tribunalul Timiş. Magistraţii de aici au emis prima sentinţă din dosar, condamnându-l pe Grigoriu la 16 ani de închisoare pentru complicitate la omor. „Activitatea infracţională a inculpatului (n.r. Andrei Grigoriu) a constat în lovirea victimei, oprirea strigătelor, acoperirea gurii şi conducerea forţată a acesteia la inculpatul Lungu Constantin, toate acestea i-au creat inculpatului Lungu Constantin convingerea că Grigoriu Andrei este de acord şi îl susţine în tot ceea ce face”, se arată în sentinţa de condamnare a lui Grigoriu şi a prietenului său. Sentina Tribunalului Timiş a fost menţinută atât de Curtea de Apel, cât şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, magistraţii Curţii Supreme arătând că „uciderea victimei în condiţiile de loc şi timp descrise, după o prealabilă înţelegere, scopul urmărit de inculpaţi şi consecinţele ireparabile ale faptei reprezintă împrejurări care impuneau cu necesitate aplicarea unor sancţiuni severe”. 


Citeşte şi:

Poziţia postului Pro TV în cazul deţinutului de la „Românii au talent“: „Regretăm că emisiunea noastră a fost folosită în mod abuziv“

Reprezentanţii Pro TV au reacţionat după ce presa a relatat că Andrei Grigoriu, concurentul de la „Românii au talent“ care a dezvăluit că a ispăşit o pedeapsă de 12 pentru tăinuirea unei crime, a fost, de fapt, condamnat pentru complicitate. Postul a anunţat că bărbatul a fost eliminat, precizând că acesta a prezentat „un discurs înşelător“.

Deţinutul de la „Românii au talent“ n-a tăinuit crima, ci a fost complice: juriul i-ar ierta toate păcatele, mama victimei a privit momentul împietrită

Andrei Grigoriu (30 de ani) a impresionat până la lacrimi juriul emisiunii „Românii au talent“ cu desenul său, dar mai ales cu povestea de viaţă, dezvăluind că a stat în închisoare 11 ani pentru că a tăinuit o crimă. În realitate, concurentul a fost complicele asasinului, după cum reiese din relatările de presă de la vremea respectivă, precum şi din mărturiile mamei victimei, care a acordat un interviu în emisiunea „Wow Biz“.

Valentin Jucan, despre „Românii au talent“: „A promovat comportamente care ţin de obsesii sexuale şi o crimă care a înlăcrimat juriul“

Andrei Grigoriu, concurentul de la „Românii au talent“ care a ispăşit o pedeapsă de 12 ani pentru complicitate la crimă, i-a atras atenţia lui Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care consideră inadmisibilă promovarea unor astfel de cazuri şi solicită instituţiei să se autosesizeze.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite