FOTO Viziune futuristă asupra locuirii active. Oamenii pot interacţioniona cu exponatele artistului maghiar

FOTO Viziune futuristă asupra locuirii active. Oamenii pot interacţioniona cu exponatele artistului maghiar

Artistul maghiar Antal Lakner expune în premieră la Timişoara FOTO Facebook/Artencounters

Antal Lakner (53 de ani), unul dintre cei mai cunoscuţi artişti maghiari, expune în premieră la Timişoara, în cadrul proiectului Art Encounters.

GALERIE FOTO
Antal Lakner, cărui carieră include participări la Bienala de la São Paolo (2006), Manifesta 4 (2002), Bienala de artă de la Veneţia – Pavilionul Ungariei (2001) sau Bienala de la Istanbul (1997), expune pentru prima dată la Timişoara. 
 
“Casa activă. INERT atopia frure home”, de la Casa ISHO, este titlul unei expoziţii altfel. Antal Lakner le oferă privitorilor ocazia să interacţioneze cu exponatele sale. 
 
Artistul maghiar a adus la Timişoara lucrările care l-au făcut celebru la sfârşitul anilor ’90, alături de alte câteva piese noi. 
 
Lakner regândeşte spaţiul expoziţional ca pe o casă alternativă, în care fiecare obiect determină o situaţie dinamică, provocatoare sau surprinzătoare.
 
Expoziţia personală al lui Antal Lakner de la Muzeul Ludwig Budapesta din 2012 a transformat complet spaţiul muzeal, experienţa individuală a vizitatorilor şi limitele instituţionale. 
 
 
Printre obiectele expuse, amintim de “Forest master”, prin care se poate exersa tăiatul cu fierăstrăul, “Passive dress”, un costum care testează limitele corpului omenesc (având o greutate de 70 de kilograme), care poate fi îmbrăcat, “Home transporter” – singurta maşinărie din expo cu component electrice (se pot face exerciţii cu o roabă), “Iner Wallmaster” – o maşinărie care vă permite să faceţi exerciţii folosind o rolă, “First Life 2012” – care cuprinde o colecţie de dispositive revoluţionare de terapie web. 
 
 
Expoziţia de la Casa ISHO poate fi văzută până în data de 29 iunie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: