FOTO VIDEO Timişoara are primul Happy Wall din ţară, după Beijing, Rio de Janiero, Las Vegas şi Copenhaga

FOTO VIDEO Timişoara are primul Happy Wall din ţară, după Beijing, Rio de Janiero, Las Vegas şi Copenhaga

Primul Happy Wall din România a fost instalat la Timişoara FOTO Ş.Both/Thomasdambo.com

Timişoara este printre puţinele locuri din lume care are o instalaţie Happy Wall, concepută de artistul danez Thomas Dambo.

GALERIE FOTO

Happy Wall a fost adus la Timişoara în cadrul programului Bega! realizat pentru Timişoara 2021. Zidul artistului danez Thomas Dambo a fost amplasat la intrarea în Iulius Garden, la colţul căii Aradului cu strada Demetriade. 
 
Timişoara este unul dintre puţinele oraşe din lume în care Thomas Dambo are un “zid al fericirii”. 
 
În 2014, au fost instalate ziduri la Copenhaga şi Las Vegas, în 2015 la Hollywood şi în cadrul festivalului danez Roskilde, în 2016 la Rio de Janiero, pentru Campionatul Mondial de Fotbal, în 2017 la Santiago de Chile, iar în 2018 la Beijing şi Edmonton. 
 
În 2019, Happy Wall ajunge şi la Timişoara, acolo unde va rămâne până în 2021, anul în care oraşul de pe Bega va deţine titlul de Capitală Culturală Europeană.

 
“Happy Wall este al doilea proiect din acest an al programului Bega! Primul a fost Lightning Project, care s-a întâmplat în martie. Este o instalaţie interactivă care îndeamnă oamnii să vină şi să creeze conţinut. Întorcând pixelii se pot crea desene mari. Persoanele pot interacţiona cu instalaţia scriind mesaje şi desenând. Mare parte din perete (pixelii) a fost produsă de Thomas Dambo în Danemarca, noi am făcut structura şi l-am ridicat”, declarat Norbert Tako, directorul asociaţiei Plai, care implementează programul Bega!
 
 
Noutatea absolută este că pentru prima dată o instalaţie Happy Wall va fi digitalizată, mesajele putând fi transmise şi urmărite pe internet.
 
“În curând se va şi digitaliza peretele. Asta înseamnă că din offline, cu ajutorul unei camere, informaţia se va procesa în cloud şi se va transmite pe internet. Poţi suna pe cineva să se uite pe web, să vadă cum se întorc pixelii”, a mai spus Norbert Tako.
 
 
Peretele de la Iulius Garden are o lungime de 20 de metri şi conţine 1344 de pixeli din lemn. După un timp, zidul va fi mutat şi în alte zone ale oraşului. 
 
 
Thomas Dambo s-a născut la Odense, în 1979. A realizat o gamă largă de proiecte în întreaga lume, de la mobilă şi scenografie, până la instalaţii de artă, sculpturi mari şi mici, toate din materiale reciclabile. 
 
 
Happy Wall a început ca proiect de şcoală pentru Thomas Dambo, în perioada în care a studiat la şcoala de design din Kolding. Instalaţia a constat în 289 de pixeli (blocuri din lemn), în diverse culori. Câţiva ani mai târziu a realizat o versiune mai mare la hotelul Dare 2 Mansion, în cadrul unui workshop. 

 
În 2014, lui Thomas i s-a oferit să realizeze o instalaţie în piaţa publică Kongens Nytorv din Copenhaga. El a denumit zidul Happy Wall şi a devenit un succes uriaş. Sute de mii de oameni au interacţionat cu acesta, mulţi dintre ei au făcut poze şi le-au postat online. Mai mult de 7.000 de imagini au fost încărcate pe Instagram cu #Happywall.
 
 
De atunci, Thomas şi echipa sa răspândesc fericirea în toate colţurile lumii.
 
 

 
















Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: