FOTO VIDEO Timişoara, în Cartea Recordurilor. Bănăţenii aveau de doborât un record deţinut de India

FOTO VIDEO Timişoara, în Cartea Recordurilor. Bănăţenii aveau de doborât un record deţinut de India

Record Timişoara FOTO Ş.Both

Timişorenii au participat, sâmbătă seara, la doborârea unui Guinness World Record: cele mai multe lumini LED aprinse simultan.

 
UPDATE Reprezentanţii Guinness World Record au omologat reuşita timişorenilor. Aceştia au anunţat şi numărul exact al persoanelor care au participat la eveniment: 7.235

"Timişorenii au răspuns în număr foarte mare provocării lansate de Iulius Town cu ocazia marii inaugurări: aceea de a fi împreună şi de a stabili un nou record mondial Guinness World Records®. Astfel, la ora 21.00, în faţa clădirii UBC 3, 7.235 de brăţări cu lumini LED au fost aprinse simultan de un public extrem de entuziast, realizând un spectacol emoţionant de culoare şi energie.
 
Timişoara a devansat cu peste 4.400 de lumini LED recordul deţinut anterior de India (2.819). Reuşita a fost omologată de Pravin Jasmatbhai, reprezentantul Guinness World Records®, astfel că Timişoara deţine un nou record mondial, beneficiind de notorietate la nivel internaţional", au anunţat, duminică, cei de la Iulius Town.

Spectacol la Timişoara

Sărbătoarea de la Iulius Town a continuat sâmbătă seara cu un moment special. Timişorenii au fost chemaţi să participe doborârea unui Guinness World Record: cele mai multe lumini LED aprinse simultan. 
 
Recordul actual pe care bănăţenii aveau să-l doboare era deţinut de India, care se afla în Guinnes Book cu
2.819 de LED-uri aprinse simultan la Institutul Indian de Tehnologie din Bombay, la 2 octombrie 2018.

Recordul indienilor a fost depăşit lejer la Timişoara, peste 6000 de persoane au intrat în perimetrul special din faţa clădirii office UBC 3, având brăţări cu LED.
 
 
Accesul publicului în arealul delimitat s-a făcut prin 14 porţi. Fiecare persoană a primit o brăţară luminoasă şi un tichet de acces care a fost scanat, astfel încât numărul participanţilor să apară, în timp real, pe un ecran de pe scenă.
 
Numărătoarea inversă pentru aprinderea luminilor a fost făcută de reprezentantul Guinness Word.
 
Deşi toate condiţiile au fost îndeplinite pentru noul record, oficialii Guinness vor anunţa duminică dacă reuşita timişorenilor va fi omologată.
 
S-a dorit o manifestare care aduce aminte că, în 1884, Timişoara devenea primul oraş european iluminat electric. 


FOTO Facebook/ Iulius Town 
 
 
Seara a continuat cu un concert Smiley şi Fely şi cu un show de artificii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: