FOTO VIDEO Au revenit vaporaşele pe Bega. Vremea superbă i-a îmbiat pe timişoreni să stea la coadă pentru plimbări pe apă

FOTO VIDEO Au revenit vaporaşele pe Bega. Vremea superbă i-a îmbiat pe timişoreni să stea la coadă pentru plimbări pe apă

Au revenit vaporaşele pe Bega FOTO Ş.Both

Odată cu vremea frumoasă de afară, Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) a reluat cursele regulate cu vaporaşe pe Bega.

 
Vaporaşele Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT) au revenit pe Bega, spre marea bucurie a timişorenilor. Acestea circulă atât în regim de transport public (de luni până vineri), o cursă costând un leu, cât şi în regim de agrement, sâmbătă şi duminică, caz în care plimbările sunt gratuite. 
 
În week-end, acestea circulă între orele 11.00 şi 19.00, cu plecare de la staţia Catedrala Mitropolitană. 
 
Vremea frumoasă de sâmbătă a făcut ca vaporaşele să circule pline. Practic fiecare cursă sunt efectuează cu toate locurile ocupate. Oamenii stau la coadă în staţii să prindă o cursă.
 
Transportul cu vaporaşul are reguli diferite faţă de cel cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul, astfel că nu pot urca mai mult de 50 de persoane, care în timpul călătoriei trebuie să stea pe scaune.
 
Toate vaporaşele achiziţionate de primărie sunt pe apă. Trei se află în portul de la Iosefin, iar patru în staţia de la Catedrală. 
 
 
Pentru că se lucrează la podurile din cartierul Iosefin, vaporaşele îi duc pe călători doar în direcţia Parcul Copiilor. O cursă de agrement durează aproximativ 20 de minute. 
 
Puteţi vedea cum s-a circulat sâmbătă după masă cu vaporaşul Glad.

 
Vaporaşele au nouă staţii (pontoane), realizate odată cu reabilitarea malurilor canalului Bega, printr-un proiect european. Cele şapte ambarcaţiuni, fabricate la Galaţi, au fost achiziţionate din bani de la bugetul Primăriei, şi au costat două milioane de euro.
 
 
Vaporaşele au început să transporte oamenii în sistem de agrement din 3 august 2018.
 
 

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Timişoara, primul oraş din România cu transport în comun pe apă. Au început să circule vaporaşele cu pasageri pe Bega

VIDEO Primul oraş din România în care se face transport în comun pe apă. Cum arată o cursă cu vaporaşul pe Bega

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: