FOTO VIDEO A fost inaugurat noul telescaun de la Muntele Mic. Asigură transportul 1.400 de metri, de pe platou în vârf de munte

FOTO VIDEO A fost inaugurat noul telescaun de la Muntele Mic. Asigură transportul 1.400 de metri, de pe platou în vârf de munte

Noul telescaun de la Muntele Mic FOTO Facebook/Muntele mic online

A fost inaugurat în acest weekend noul telescaun de la Muntele Mic. Acesta dispune de două locuri care asigură transportul pe o distanţă de 1.400 de metri.

Statiunea montana Muntele Mic, situată la poalele versantului sudic al Muntilor Ţarcu, la o altitudine de 1.525, este locul preferat de schi pentru cei din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin. Anul acesta, pârtiile au fost luate cu asalt cum nu s-a mai întâmplat. 6 ianuarie 2018 a fost cea mai aglomerată zi din istoria staţiunii, când au urcat peste 2.500 de turişti. 

Afluenţa de turişti se datorează şi investiţiilor masive care s-au făcut în staţiune. Începând din acest week-end, la Muntele Mic a fost pus în funcţiune noul telescaun Isai. Este vorba de o investiţie făcută de omul de afaceri timişorean Daniel Răileanu, care a amenajat şi pârtia Isai, dotată şi cu instalaţie de produs zăpadă artificială. Noul telescaun dispune de două locuri care asigură transportul pe o distanţă de 1.400 de metri, de pe platou în vârf de munte.

După o întreruperea de curent de la mijlocul zilei de sâmbătă, noua instalaţie a fost pornit şi a transportat numeroşi turişti care s-au bucurat de peisaje de vis şi de gratuitatea oferită. 

Schiorii pot coborâ şi spre pârtia amenajată de Romeo Dunca, un alt om de afaceri timişorean care a investit serios la Muntele Mic. Acesta şi-a sacrificat şi elicopterul în iarna asta. Aparatul cu care urca pe munte stâlpii pentru teleschii a fost distrus în urma unui accident. 


 
De asemenea, în zonă mai sunt disponibiule alte patru trasee care fac parte din Domeniul Schiabil Muntele Mic: Borlova1, Borlova2, Nordica şi Felix, pentru care se pot folosit, de asemenea, teleschiurile. Zăpada este excelentă la Muntele Mic.


 
În acest sezon, la Muntele Mic s-a inaugurat şi noua parcare, pentru 400 de maşini.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările