FOTO VIDEO Cum a ajuns o echipă de fotbal din Liga a 5-a să ducă numele Timişoarei în jurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sincronizarea suporterilor a fost deplină. FOTO: captură video
Sincronizarea suporterilor a fost deplină. FOTO: captură video

Fanii echipei ASU Politehnica Timişoara au creat la ultimul meci pe teren propriu din 2012, în noiembrie, o coregrafie cu torţe care a ajuns în paginile Marca şi Bild sau pe site-uri din America Centrală şi de Sud.

La primul meci pe care echipa din campionatul judeţean l-a disputat în nocturna, pe 18 noiembrie, suporterii au înconjurat practic terenul cu un inel de foc, sute de torţe fiind aprinse simultan în jurul suprafeţei de joc.

O astfel de acţiune nu ar fi fost posibilă în Liga 1 sau în majoritatea campionatelor occidentale, din cauza regulilor stricte în ceea ce priveşte pirotehnia pe stadioane. Filmul acestei "coregrafii" a fost preluat de nenumărate mass-media din toată lumea, începând de la Eurosport, Bild şi Marca în Europa, până la ESPN şi televiziuni din Mexic sau Orientul Mijlociu.

Ba mai mult, clipul cel mai reuşit al coregrafiei a fost cerut autorului de către Reuters, celebra agenţie de ştiri incluzându-l, cu permisiunea autorului, în fluxul de ştiri pentru televiziunile abonate. Fanii bănăţeni au fost contactaţi şi de unul dintre colaboratorii din Europa ai celebrului ziar brazilian O Globo, care a documentat un subiect despre echipa ASU Politehnica Timişoara, din Liga a 5-a română, şi suporterii ei. Şi, chiar dacă unele mijloace mass-media au semnalat ilegallitatea unei asemenea manifestări în campionatele lor, majoritatea comentariilor erau elogioase faţă de spectacolul oferit.

Poli a câştigat acel meci cu 4-1, iar cei din teren au trăit şi ei la intensitate maximă momentul creat de suporteri în repriza a doua.  „Vreau să-i felicit pe toţi cei care au fost la meci, aşa atmosferă, de 25-30 de ani de când sunt în fotbal, am jucat la toate nivelele şi în străinătate, nu am văzut atmosferă aşa frumoasă. A fost un sentiment unic pentru mine, chiar dacă l-am trăit la cei 50 de ani ai mei, eu cred că acesta e spiritul Timişoarei şi această galerie reprezintă Timişoara. Am jucat şi pe Nou Camp la Barcelona, cu o sută de mii de spectatori, dar atmosfera creată astăzi, stadionul plin, cu torţe aprinse, lumea care cânta tot meciul, a fost ceva inedit pentru mine. Am jucat pe multe stadioane dar aşa atmosferă nu am văzut niciodată”, a spus fostul internaţional Iosif Rotariu.

Vezi mai jos VIDEO cu "bacliada" timişorenilor, din două unghiuri diferite:

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite