FOTO Veşti bune de pe şantierul Autostrăzii Vestului. Şoferii vor avea în scurt timp încă 35 de kilometri de şosea rapidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şatierul de pe Autostrada Vestului FOTO Pro Infrastructura
Şatierul de pe Autostrada Vestului FOTO Pro Infrastructura

În 2019 vom avea autostradă continuă de la Sibiu-Nădlac, până la graniţa cu Ungaria, dar cu o gaură de 13 kilometri

GALERIE FOTO

Conform Asociaţiei Pro Infratsructură, lucrările pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva avansează într-un ritm bun la descărcarea de la Holdea.

Stadiul fizic pe tot tronsonul de 21 km a ajuns la 94-95% şi există toate şansele să fie gata la finalul lunii iunie 2019. 

Cei de la Pro Infrastructura, care monitorizează marile lucrări din ţară, estimează că şi sectorul vecin va fi dat în folosinţă la toamnă (22 km, Ilia-Şoimuş).

“În 2019 vom avea autostradă continuă de la Sibiu până la Nădlac (graniţa cu Ungaria), dar cu o gaură de 13 km între nodurile Holdea şi Margina. Este vorba despre zona care conţine şi vestitele tuneluri pe care CNAIR nu este în stare să le scoată la licitaţie încă din 2013, de când acordul de mediu a impus noua soluţia tehnică”, spun cei de la Pro Infrastructură.

Autostrada vestului FOTO Pro Infrastructura

Asociaţia Pro Infrastructură solicită oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să demareze în cel mai scurt timp testele şi procedurile preliminare necesare recepţiei pe segmentul Ilia-Holdea, astfel încât valul de trafic din perioada concediilor de vară să beneficieze de noua autostradă.

Autostrada vestului FOTO Pro Infrastructura

“În plus, sperăm că, în ceasul al treisprezecelea, responsabilii CNAIR vor scoate la licitaţie secţiunea E2 (cea cu tunelurile), aşa cum tot promit de ani de zile!”, mai spun cei de la Pro Infrastructură.

Autostrada vestului FOTO Pro Infrastructura
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite