FOTO Timişorenii descoperă ultimele tendinţe în materie de vinuri la o nouă ediţie a Vinvest

FOTO Timişorenii
descoperă ultimele tendinţe în materie de vinuri la o nouă ediţie
a Vinvest

Cele mai de succes vinuri se testeaza la Vinvest Timisoara. Foto: Robert Bloanca

Timişorenii au parte de trei zile de evenimente culinare şi degustări de vinuri în cadrul unuia dintre cele mai importante saloane dedicate vinului din România,. la Centrul Regional de Afaceri s-a deschis ediţia cu numărul 11 a Vinvest Timişoara.

Chiar înainte de Paşti, vizitatorii pot afla care sunt tendinţele actuale în domeniul vinurilor, care tip de băutură este „la modă”, cu ce vin îşi pot delecta papilele gustative la masa festivă. Vineri este programată o seară a culturii gastronomice sârbe, vor fi mai multe restaurante care vor oferi preparate tradiţionale sârbeşti. De asemenea, sâmbătă va fi ziua gastronomiei spaniole, un eveniment asemănător. Cele două acţiuni sunt renumite sub numele de „Zilele Vinului, Gastronomiei şi Culturii Internaţionale”.

Chiar dacă lipsit de strălucirea ediţiilor anterioare Vinvest din 2014 se păstrează pe piaţă şi îşi aşteaptă vizitatorii cu vinuri de certă calitate. Sunt crame mai muţin cunoscute, cu suprafeţe cultivate mai mici, dar cu vinuri de certă calitate. Desigur, nu lipsesc nici câţiva dintre principalii vinificatori de pe piaţa românească. Colecţia de vinuri româneşti este completată de o serie de produse străine, sunt multe vinuri spanilor, iar publicul poate degusta toate aceste produse.

Vinvest este deschis publicului în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, 11 -13 aprilie, vineri şi sâmbătă, între orele 11 – 20, respectiv duminică între 10 şi 17.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: