FOTO Timişoara îşi întâmpină turiştii cu primul tramvai-berărie din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiul-berărie va putea fi închiriat de grupuri de turişti FOTO Ştefan Both
Tramvaiul-berărie va putea fi închiriat de grupuri de turişti FOTO Ştefan Both

Tramvaiul german modificat de RATT are 32 de locuri, bar, toaletă, două ecrane LCD, instalaţie de sunet, instalaţie de climatizare, camere video şi wireless

Tramvaiul-berărie va circula pentru turişti în oraşul cunoscut ca fiind primul de pe teritoriul actual al României unde s-a introdus tramvaiul cu cai (1869) şi apoi cel electric (1899), dar şi primul care a avut o fabrică de bere (1718). 
 

Tramvaiul model Wegman GT4D, fabricat în Germania în 1976, a fost modificat special de Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT). Are 32 de locuri, bar (cu două dozatoare de bere, aparat de cafea, chiuvetă cu apă, frigidere, cuptor cu microundă), toaletă, două ecrane LCD, instalaţie de sunet, instalaţie de climatizare, camere video şi wireless. 
 

“Toul respectă normele europene pentru alimentaţie publică. Pe lângă bere, clienţii vor fi serviţi cu mâncare specifică acestor băuturi. De exemplu acei cârnăciuri nemţeşti. Încercăm să oferim totul la un preţ mai mic decât cele practicate în berăriile din centru oraşului. Toată amenajarea este la nivelul tehnic al zilelor noastre”, a spus Andrei, cel care se ocupă de deservirea clienţilor.
 

Amenajarea tramvaiului s-a făcut în doar trei luni din surse proprii ale RATT cu sprijinul Primăriei Timişoara. Costurile s-au ridicat la 40.000 de lei.


În România mai există un singur tramvai-restaurant, care deserveşte turiştii din Sibiu. Cel din Timişoara este unic în felul ei, pentru că funcţionează ca tramvai-berărie. 


“Vrem ca Timişoara să aibă cât mai multe elemente de atracţie. Sunt sigur că atractivitatea oraşului va creşte după reabilitarea zonei istorice, a canalului Bega, după achiziţionarea vapoarelor care vor circula pe apă. E bine că numeoşii vizitatori care vin la noi în oraş să aibă tot felul de facilităţi. Aşa este şi cu acest tramvai-berărie”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Conform directorului RATT, Ioan Goia, investiţia se va amortize în cel mult doi ani. “Noi mai avem un tramvai, modelul Timiş, care a fost amenajat pentru copii. Acum am făcut unul şi pentru adulţi”, a spus Ioan Goia.

Tarifele de închiriere sunt 60 de lei pe kilometru fără ghid, 135 de lei pe kilometru cu ghid şi 140 de lei ora de staţionare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite