FOTO Societatea de transport din Timişoara închiriază Mercedesuri pentru locuitorii din Deva. „Avem 77 de autobuze, din care folosim doar 47“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de Transport Public din Timişoara (STPT) a închiriat şapte autobuze Mercedes Conecto Primăriei Deva. Autobuzele vor efectua transportul în comun în reşedinţa judeţului Hunedoara. Transportul în comun din Deva a fost suspendat după ce firma care a efectuat acest serviciu s-a retras.

„Vin autobuzele de la Timişoara! Imagini în premieră cu autobuzele care vor asigura, începând de joi, transportul public în municipiul Deva. Mercedes Conecto C, normă de plouare Euro 3, aer condiţionat, webasto, încălzire, curate, foarte bine întreţinute - cele mai bune din autobaza Societăşii de Transport Public Timişoara! Mulţumiri deosebite timişorenilor şi domnului primar Nicolae Robu pentru sprijinul acordat şi promptitudine!”, a anunţat Florin Nicolae Oancea, primarul din Deva, pe pagina sa de Facebook.

Postarea edilului din Deva a produs o revoltă printre internauţii timişoreni. Aceştia se plâng de managementul societăţii locale de transport în comun, care închiriază autobuze unui alt oraş, în vreme ce călătorii din Timişoara au de aşteptat minute bune prin staţii. 


Din 77 de autobuze circulă doar 47
 

Conducerea STPT susţine că închirierea celor şapte autobuze nu va afecta deloc activitatea societăţii. Asta pentru că în parcul auto al serviciului se află 77 de autobuze Mercedes Conecto, achiziţionate în 2005, iar pe traseu circulă, în mod normal, doar 47 de autobuze.

„Luni, în prima zi de şcoală, vom scoate 56 de autobuze. Va fi o suplimentare specială, ştim că mulţi bunici şi părinţi vor merge cu copiii la deschiderea anului şcolar. Vom avea şi 35 de troleibuze şi 40 de tramvaie pe traseu. Dar în mod normal, pe străzile din oraş circulă 47 de autobuze, 29 de tramvaie şi 28 de troleibuze”, a declarat Nicolae Bitea, directorul STPT.

image


STPT caută şoferi

O mare problemă pentru STPT este lipsa şoferilor şi vatmanilor. Aşa se face că nu au posibilitatea să scoată mai multe mijloace de transport pe stradă. 

„Suntem în căutare de şoferi şi vatmani. Asta e o mare problemă la noi. Vrem să angajăm 15 şoferi de autobuz, 10 vatmani şi 13 şoferi de troleibuz. Dacă am avea mai mulţi angajaţi, evident că am trimite mai multe mijloace de transport în comun pe traseu. Dar nu se înghesuie lumea. Deşi salariul nu este unul de neglijat. Un şofer poate câştiga între 2.800-3.800 de lei pe lună, fără ore suplimentare. Cred că un şofer care vrea să lucreze poate să câştige şi o mie de euro pe lună”, a mai spus Nicolae Bitea.
 

Conform directorului STPT,  în Timişoara, dacă se respectă graficele, oamenii stau în staţii între cinci şi zece minute. Toate întârzierile care apar se datorează unor probleme ivite de autobuze, troleibuze sau tramvaie în trafic. 

image


Un venit de minim 35.000 de lei pe lună
 

Cele şapte autobuze închiriate Primăriei din Deva vor aduce STPT cel puţin 35.000 de lei pe lună. 

„Am semnat contractul pentru un minim de 40.000 de kilometri. Deva e un oraş mic, e cât un cartier din Timişoara. La 40.000 de kilometri noi câştigăm 35.000 de lei pe lună. Dacă ei depăşesc cifra minimă, putem să câştigăm şi mai mult, 50.000-60.000 de lei. Noi ne bucurăm de orice venit. Vă daţi seama că doar RCA-ul ne costă pe lună 57.000 de lei. Cu banii de la Deva achităm o parte. În contract este însă stipulat clar că nu pot să folosească autobuzele decât pentru transportul în comun, nu vor putea să le subînchirieze pentru alte activităţi", a explicat Nicolae Bitea. 




 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite