FOTO Semnal de alarmă inedit asupra degradării clădirilor istorice: "Avem clădiri superbe şi lăsate să se distrugă”

FOTO Semnal de alarmă inedit asupra degradării clădirilor istorice:

Lucrări semnate de Corina Nani

Artista Corina Nani a realizat 60 de lucrări inedite despre clădirile patrimoniu ale Timişoare, majoritatea fiind lăsate să se distrugă.

Lucrările Corinei Nani fac parte din proiectul multimedia "barOK reDESIGNed", prezentat la expoziţia organizată la Fundaţia Timişoara 89, cu ocazia decernării diplomei de excelenta în urbanism social pentru Petru Ilieşu.
 
„Conceptul a fost de fapt să reinventez barocul, să promovez oraşul Timişoara, să trag un semnal de alarmă asupra moştenirii arhitecturale, avem clădiri superbe şi lăsate să se distrugă”, a declarat Corina Nani.

Artista a folosit şi elemente florale preluate din lucrările sale intutalate „Gradina”, expuse în 2008 la Galeria Helios. Aceste elemente au fost folosite şi la lucrarea murală făcută în 2012 pe peretele Grădinii de vară Capitol, în cadrului Festivalului Internaţional de Street Art.

“Nudul m-a inspirat din citatul: <Arhitectura este ca o femeie frumoasă: trebuie să facă plăcere prin ea însăşi; are nevoie de puţine podoabe>, de Le Camus de Mezieres, în cartea sa <Geniul arhitecturii>”, a explicat artista.
 
Corina Nani este designer, artist, cadru didactic la Facultatea de Arte şi Design, departamentul de Design şi Arte Aplicate.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: