FOTO Revelionul sârbilor din Timişoara. Srecna Nova Godina 2018!

FOTO Revelionul sârbilor din Timişoara. Srecna Nova Godina 2018!

Revelionul sârbesc 2018 la Timişoara

Sârbii din Timişoara au sărbătorit trecerea în noul an după vechiul calendar Iulian. La restaurantul Lloyd din centrul oraşului a cântat şi câştigătoarea de la "Vocea Serbiei".

Ştiri pe aceeaşi temă

În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, sârbii din Timişoara şi-au urat Srecna Nova Godina! (La Mulţi Ani!).

Mai multe localuri din Timişoara au pregătit Revelionul după calendarul vechi. Petrecerea de la restaurantul Lloyd, patronat de Javor Radovankovici, a devenit deja o tradiţie, fiind organizată pentru a 18 oară.

A fost şi de această dată unul din locurile în care s-au adunat să petreacă mulţi reprezentanţi ai comunităţii sârbe din Timişoara.
 
Atmosfera a fost întreţinută de formaţii şi artişti din Serbia. Surpriza mare a fost prezenţa Zlatei Djurkovici, o veritabilă vedetă în ţara sa natală, fostă câştigătoare a concursului “Vocea Serbiei”. 

 
La petrecerea din restaurantul Lloyd a participat şi viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu.
 
Aşa cum este tradiţia, şampaniile s-au desfăcut la ora 1 noaptea (miezul nopţii în Serbia), când petrecăreţii şi-au urat „Srecna Nova Godina!”. 
 
Nu a lipsit nici de această tradiţionala spargere a paharelor. Sârbi s-au distrat apoi până la primele ore ale diminieţii.Mesele au fost pline cu mâncare tradiţională sârbească. Nu a lipsit afumatul de vită, aivarul, plăcinta sârbească sau peştele. Se spune că vei depăşi greutăţile şi treci prin viaţă ca peştele în apă.În România trăiesc în jur de 24.000 de sârbi, dintre care 10.000 în judetul Timis. Alături de sârbi, sărbatoresc Revelionul după calendarul Iulian şi etnicii ucrainieni, lipovenii ruşi şi armenii din Banat.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările