FOTO Retroparadă automobilistică de lux în centrul Timişoarei

FOTO Retroparadă automobilistică de lux în
centrul Timişoarei

Pasiunenea proprietarilor scoate din buzunarul proprietarilor bani multi. Foto: R. Bloanca

Piaţa Victoriei din Timişoara a devenit loc de întâlnire pentru pasionaţii de autoturisme vechi şi admiraţie pentru trecători. A fost „Retroparada Primăverii”, un eveniment inedit, plin de culoare şi istorie, cu autoturisme unul şi unul, toate cu vechime pe şosele, dar întreţinute excelent de proprietarii lor.

Cadillac Eldorado, Ford Mustang, Chevrolet Camaro, Bentley, Mercury Monarch, Buick, plus două Dacii de pe vremea bunicii, plus nelipsitele IMS-uri, Aro-uri de pe vremea prezenţei ruseşti pe meleagurile româneşti, au fost vedete incontestabile ale zilei, sâmbătă, în centrul Timişoarei. Aici a avut loc o paradă a autoturismelor de epocă. În organizarea Retromobil România, evenimentul a dorit să aducă în faţa participanţilor plăcerea membrilor organizaţiei de a-şi cheltui banii pe maşini cu mulţi ani la bord, pe întreţinerea acestora. Alături de români, la eveniment au fost şi câţiva reprezentanţi ai Ungariei.

Printre vedetele miniexpoziţiei s-a numărat şi un Fiat produs în 1939, deţinut de Sorin Drăgoi, city-manager al Timişoarei. „Sunt frumoase, dar sunt prea scumpe pentru o colecţie, nu sunt timbre, necesită mulţi bani şi pentru întreţinere”, a spus unul dintre trecătorii fascinaţi de maşinile de epocă.

„Cea mai veche maşină este un Fiat din 1939, al domnului city-manager Sorin Drăgoi. Avem şi un Austin, care n-a mai fost până acum prezentat la celelalte expoziţii, din 1947, şi un Chevrolet Camaro. Avem o “broscuţă” nouă şi mai multe motociclete, cam un sfert dintre participanţi sunt din această categorie.  Au venit şi colegi un Ungaria, cu şapte maşini, printre care şi un BMW 500, o maşină cu motor de motocicletă, aşa se făceau pe vremuri. Au fost participanţi şi din Jimbolia, din Sânnicolau Mare şi Reşiţa”, a declarat Vlad Capotescu, reprezentantul Retromobil.

După ce au stat două ore în centrul Timişoarei, autoturismele au plecat într-o mică paradă pe străzile oraşului.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: