FOTO Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti. Fotografii inedite expuse la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a festivalului Serile Filmului Românesc de la Timişoara a adus şi o inedită expoziţie în parcul de la Iulius Town.

GALERIE FOTO

Expoziţia de fotografie „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti”, din cadrul festivalul Serile Filmului Românesc, a fost deschisă în parcul Iulius Garden din Timişoara.

Este un demers cultural care îşi propune să promoveze frumuseţea şi bogăţia tradiţiilor şi a artei populare româneşti, plecând de la mândria şi pasiunea cu care Regina Maria a promovat aceste valori culturale autentice atât prin activitatea sa politică, cât şi prin opera culturală.

Expoziţia cuprinde şi o selecţie de imagini din ilustraţia cărţilor pentru copii scrise de Regina Maria, lucrări care abundă în desene inspirate din imaginea costumelor tradiţionale româneşti şi a obiectelor împodobite cu motive populare.

Expoziţia “Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti” este realizat de Asociaţia Forums împreună cu Muzeul Judeţean de Istorie Braşov.

Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc au pregătit şi un documentar despre viaţa Reginei Maria. Filmul “Maria – Inima României”, în regia lui Travor Poots, va putea fi văzut sâmbătă seara, de la ora 21.30.


Regina Maria şi primul său nepot, principele Mihai, viitorul rege Mihai I

image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite