FOTO Protestul iubitorilor de animale.Timişorenii au purtat doliu pentru câinii ucişi în ultima perioadă

FOTO Protestul iubitorilor de animale.Timişorenii au purtat doliu pentru câinii ucişi în ultima perioadă

Timişorenii au ieşit în Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva eutanasierii în masă câinilor comunitari FOTO Ştefan Both

Iubitorii de animale au ieşit din nou să protesteze. Aceştia s-au strâns în Piaţa Victoriei, pentru a-şi arăta indignarea faţă de violenţa care ne înconjoară

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste o sută de timişoreni s-au întâlnit în Piaţa Victoriei pentru a arăta autorităţilor că există şi alte soluţii pentru gestionarea problemei câinilor comunitari. Mulţi dintre ei şi-au adus animalele de companie care au ajuns la ei prin adopţii.

Printre mesajele care au fost purtate s-au aflat: “Opriţi înmulţirea câinilor fără stăpân prin sterilizare”, “Omul e vinovat pentru câinele abandonat”, “Soluţii eficiente există, aplicaţi-le”, “Nu ucideţi! Rezolvaţi!”, “Români, adoptaţi, nu cumpăraţi!”, “Eutanasierea naşte monştri” sau “Pentru o românie demnă şi tolerantă! Pentru un oraş responsabil, adevărată Capitală Culturală Europeană. Da vieţii, nu morţii!”.

Majoritatea celor care au mărşăluit prin Timişoara au purtat haine negre şi bentiţe roşii ca gest simbolic faţă de câinii omorâţi.

“Noua lege care propune eutanasierea, adică uciderea în masă asistată, este de fapt ilegală. Propunem mai mulţi paşi. Pe lângă continuarea sterlizărilor câinilor cu stăpân şi fără stăpân, adopţii în ţară şi în străinătate, câinii agresivi să fie ridicaţi de pe stradă, educaţie în şcoli. Cea mai mare problemă este abandonarea câinilor pe stradă. Oamenii sunt de vină pentru că aceşti câini se află în stradă.  Am trimis acum 11 câini în Anglia, dar în ultima săptămână au fost abandonaţi pe străzi 40 de pui”, a declarat Carmen Stănescu, de la Asociaţia ACT Timişoara.

Un alt motiv pentru care oamenii au ieşit în stradă este înmulţirea violenţelor faţă de animale, ca urmare a campaniilor de denigrare din ultima perioadă. Oamenii cer autorităţilor să îi pedepsească pe cei care ucid animale. “Încă mai sperăm în Românie civilizată”, au strigat oamenii la Timişoara.

Citiţi şi:

FOTO Iubitorii de animale din Timişoara nu vor să stea cu mâinile în sân: „Vom merge din uşă-n uşă să vedem unde sunt câini nesterilizaţi”

citeste totul despre: