FOTO Prosit! A început Octoberfest, festivalul berii bavareze găzduit în premieră de Timişoara

FOTO Prosit! A început Octoberfest, festivalul berii bavareze găzduit în premieră de Timişoara

Nicolae Robu a dat cepul la butoi. A început Octoberfest la Timişoara FOTO Ştefan Both

După şase ani de succes în Braşov, Octoberfest, renumita sărbătoare bavareză a berii, se organizează pentru prima dată şi în Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oktoberfest este una din cele mai mari serbări populare din lume. Se desfăşoară anual, în München, de la mijlocul lui septembrie până în octombrie. „Prosit!” Aceasta este varianta germană a românescului "Noroc!", urare de bine ce se rosteşte atunci când se ciocnesc două halbe de bere la Oktoberfest.

Festivalul bavarez şi-a exins popularitatea şi pe alte continente Există astfel la ora actuală festivaluri cu acelaşi nume în SUA, Canada, Brazilia, China, Australia, Thailanda etc.

În 2008 a fost organizat primul Octoberfest în România, la Braşov. După şase ani de succes sub poalele Tâmpei, Octoberfest a ajuns şi la Timişoara, un loc unde comunitatea germană încă este destul de numeroasă. 

Între 16 şi 19 octombrie, pentru prima dată în Timişoara, se va desfăşura Oktoberfest, după modelul celebrului festival de succes din Munchen. 
 
Timp de patru zile, Octoberfest îi aşteaptă pe petrecăreţi în parcarea de la mall, cu o mulţime de jocuri, concursuri şi premii în bere în parcarea de la mall. 
 
Spre deosebire de Octoberfestul original, unde se servesc zeci de mărci şi sortimente de bere, în cortul din parcarea mall-ului se găsesc doar berile produse de Fabrica Timişoreana.
 
Oktoberfest 2014 a debutat cu o paradă cu personaje bavareze şi trei căruţe alegorice, care au defilat pe traseul strada Oituz (Facultatea de Arte), Calea Aradului, Parcarea Iulius Mall. 

 
Pe parcursul celor patru zile de festival, timişorenii se vor bucura de râuri de bere, muzică germană, muzică de fanfară, de specialităţi culinare bavareze sau mâncăruri tradiţionale româneşti, care se defăşoară în cel mai mare cort de evenimente din România. 

 
De la prima ediţie a festivalului bavarez în Timişoara nu vor lipsi nici mascota Unchiului Hans, tradiţionala halbă de un litru, imnul sau baletul oficial Oktoberfest. Totodată, la finalul festivalului vor fi desemnaţi Regele Oktoberfest şi Miss Oktoberfest. 
 

Deschiderea festivalului a fpst făcută de primarul Nicolae Robu, care a deschis primul butoi de bere de la Octoberfestul timişorean.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările