FOTO Pro Musica, concert inedit în spatele gratiilor: "Cei din Penitenciar sunt produsul societăţii. Au dreptul la cultură"

FOTO Pro Musica, concert inedit în spatele gratiilor:

Pro Musica în Penitenciarul Timişoara FOTO C. Duma

Rockerii de la Pro Musica au susţinut aseară un concert inedit, în curtea Penitenciarului Timişoara. Muzicienii vor lansa, astăzi, DVD-ul "41 Pro Musica Live in Timişoara".

Ştiri pe aceeaşi temă

Pro Musica a ales să concerteze într-un spaţiu unde liberarea nu este chiar cuvântul de ordine. Ilie Stepan şi colegii săi de trupă au cântat în curtea Penitenciarului din Timişoara, în faţa a aproximativ 600 de persoane, deţinuţi, angajaţi şi invitaţi.

“Nu suntem la prima condamnare culturală. Cu Stepan Project în anul 2001 am lansat tot în Penitenciarul Timişoara, albumul  <Undeva în Europa>, printr-un eveniment mai amplu care a cuprins şi o proiecţie de film. În anul 2012 am lansat aici şi cvadruplul album <Lumina>”, a declarat Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.
 
Concertul a debutat cu fragmente sonore din piesa lui John Lennon, „Give peace a chance”, piesă despre care Ilie Stepan spunea că toate trupele rock din România ar trebui să o cânte.    
 
„Cultura nu se face doar în spaţii şi săli destinate culturii. Ci şi în tot felul de spaţii neconvenţionale. E chiar obligatoriu să faci cultură în toate mediile. Cei de la Penitenciar sunt produsul societăţii. Aşa cum e societatea, aşa sunt şi ei. Şi au dreptul la cultură", a mai spus Ilie Stepan.
 
Astăzi, de la ora 19.00, în Sala Multifuncţională a CJT,va avea loc lansarea oficială a DVD-ului „41 Pro Musica Live in Timişoara”.

Albumul conţine două discuri; unul cu concertul live de “comeback”, de la Filarmonica Banatului, care are o durată de două ore şi jumătate; al doilea, de 70 de minute, conţine cele trei cover-uri cu Rolling Stones, Pink Floyd şi The Doors, plus mackinf-off-ul concertului de revenire după o pauză de 21 de ani. Iubitorii trupei Pro Musica vor găsi toate cele 23 de piese şi în variantă MP3.
 
citeste totul despre: