FOTO Pro Musica, concert inedit în spatele gratiilor: "Cei din Penitenciar sunt produsul societăţii. Au dreptul la cultură"

FOTO Pro Musica, concert inedit în spatele gratiilor:

Pro Musica în Penitenciarul Timişoara FOTO C. Duma

Rockerii de la Pro Musica au susţinut aseară un concert inedit, în curtea Penitenciarului Timişoara. Muzicienii vor lansa, astăzi, DVD-ul "41 Pro Musica Live in Timişoara".

Pro Musica a ales să concerteze într-un spaţiu unde liberarea nu este chiar cuvântul de ordine. Ilie Stepan şi colegii săi de trupă au cântat în curtea Penitenciarului din Timişoara, în faţa a aproximativ 600 de persoane, deţinuţi, angajaţi şi invitaţi.

“Nu suntem la prima condamnare culturală. Cu Stepan Project în anul 2001 am lansat tot în Penitenciarul Timişoara, albumul  <Undeva în Europa>, printr-un eveniment mai amplu care a cuprins şi o proiecţie de film. În anul 2012 am lansat aici şi cvadruplul album <Lumina>”, a declarat Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.
 
Concertul a debutat cu fragmente sonore din piesa lui John Lennon, „Give peace a chance”, piesă despre care Ilie Stepan spunea că toate trupele rock din România ar trebui să o cânte.    
 
„Cultura nu se face doar în spaţii şi săli destinate culturii. Ci şi în tot felul de spaţii neconvenţionale. E chiar obligatoriu să faci cultură în toate mediile. Cei de la Penitenciar sunt produsul societăţii. Aşa cum e societatea, aşa sunt şi ei. Şi au dreptul la cultură", a mai spus Ilie Stepan.
 
Astăzi, de la ora 19.00, în Sala Multifuncţională a CJT,va avea loc lansarea oficială a DVD-ului „41 Pro Musica Live in Timişoara”.

Albumul conţine două discuri; unul cu concertul live de “comeback”, de la Filarmonica Banatului, care are o durată de două ore şi jumătate; al doilea, de 70 de minute, conţine cele trei cover-uri cu Rolling Stones, Pink Floyd şi The Doors, plus mackinf-off-ul concertului de revenire după o pauză de 21 de ani. Iubitorii trupei Pro Musica vor găsi toate cele 23 de piese şi în variantă MP3.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările