FOTO Primele concerte după ridicarea stării de urgenţă. Artişti din Timişoara atrag atenţia că au nevoie de spectacole

FOTO Primele concerte după ridicarea stării de urgenţă. Artişti din Timişoara atrag atenţia că au nevoie de spectacole

Scene inedite pentru primul concert după ridicarea stării de urgenţă

Artiştii timişoreni au susţinut concerte în stradă pentru localnicii care i-au urmărit de la balcoane, în prima zi fără stare de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Unsprezece artişti timişoreni au oferit concerte live de jazz, blues şi muzică clasică, simultan, în trei cartiere ale oraşului, vineri, în prima zi de la ridicarea restricţiilor impuse de starea de urgenţă instituită de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus. 
 
Bega Blues Band, Jazz a la Jais, Vlad Popescu, Radu Dunca şi Ioan Mihăilescu s-au reunit voluntar în proiectul Scena dintre Blocuri. Momentele artistice au avut loc în patru cartiere din Timişoara, în spaţii inedite, balcoane sau terase.    
 
Prin această acţiune, concepută de asociaţiile Tribul Artistic, Prin Banat şi Asociaţia Timişoara 2021, artiştii au dorit să transmită publicului un mesaj, pe cât de simplu, pe atât de frumos: „Ne-a fost dor de voi!”.
 
„A fost deosebit de frumos pentru noi să cântăm pentru locatarii din aceste blocuri, să îi vedem la ferestre, la balcoane, pe trotuar, mai ales după aşa o lungă perioadă de izolare care se pare că va şi continua. Am dorit să ieşim în întâmpinarea oamenilor prin acest concert şi să le transmitem prin muzica noastră bucurie, optimism, consolare. Cea mai mare provocare a fost să ieşim azi într-un spaţiu şi să cântăm pentru oameni, după două luni de când am cântat doar pentru noi, în singurătate, aşa că am resimţit cu adevărat, emoţii”, a spus Vlad Popescu, director artistic Eufonia Festival.


 
Artiştii care au oferit reprezentaţii live doresc să atragă atenţia asupra faptului că se află într-un moment în care au nevoie să vină în faţa publicului cu reprezentaţii live şi cer ca autorităţile publice să stabilească în cel mai scurt timp un set de măsuri clare pentru spectacolele în aer liber. 
  

 


Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările