FOTO Premieră mondială la Timişoara: concert inedit cu microfoane de argint

FOTO Premieră mondială la Timişoara: concert inedit cu microfoane de argint

Muzicianul şi artistul bijutier Emil Kindlein a scos la lumină primele trei microfoane realizate din argint. Ineditul concert a avut loc la Sinagoga din Cetate

Ştiri pe aceeaşi temă

Timişoreanul Emil Kindlein a prezentat în premieră mondială primele sale microfoane realizate “handmade” din argint.

Trei dintre operele sale s-au aflat pe scena amenajată în Sinagoga din Cetate, pentru un concert de rock şi folk de cea mai bună calitate.
 
Microfoanele au fost realizate printr-un procedeu complex ce presupune o metodă tradiţională de realizare a bijuteriilor.
 
Pentru realizarea unui microfon artistul a folosit până la 500 de grame de argint.
 
Operele au fost realizate de la zero, începând cu turnarea, laminarea, instalaţia electronică, până la probe şi inaugurarea lor în concert. 
 
La evenimentul de la sinagogă, Emil Kindlein i-a avut ca invitaţi pe Lelia Nicolaiciuc, Dorothea Iordănescu, Beck Corlan, Kooperativa şi All Friends Band. 
 
Emil Kindlein susţine că cele trei microfoane nu se vor pune în vânzare, ele fiind modelele după care se vor realiza obiectele la comandă. 
 
Realizarea microfoanelor reprezintă încununarea experienţei a trei generaţii ce împletelşte meşteşugul de bijutier, tehnica electronică şi arta muzicală. Emil Kindlein a moştenit meşteşugul de la bunicul său, care a fost un celebru artist bijutier şi ceasornicar la Lugoj.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: