FOTO Pictura cu Catedrala Mitropolitană din Timişoara fără cruci a fost modificată. Artistul s-a întors la faţa locului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrare grafiti modificată
Lucrare grafiti modificată

Artistul Lucian Sandu Milea s-a reîntors în Timişoara pentru a completa pictura murala stilizată din zona căminelor studenţeşti, intitulată „Fortificaţii”.

O lucrare de artă murală din Complexul Studenţesc in Timişoara, realizată în cadrul unui proiect al Asociaţiei Timişoara 2021, a creat discuţii în mediul online. Catedrala Mitropolitană stilizată de artistul Lucian Sandu Milea apărea fără cruci. Artistul din Bucureşti a declarat că foloseşte simboluri religioase în lucrările sale, însă acesta a revenit la Timişoara şi a modificat desenul. 

„Conştient de emoţia negativă şi de neînţelegerea provocată fără intenţie, artistul a dorit să completeze lucrarea pentru a opri dezbaterile create în jurul acesteia. Reprezentarea bisericilor în pictura murală este integrată într-o viziune de ansamblu asupra oraşului, în care memoria zidurilor medievale a rămas încă întipărită în arhitectura urbană actuală, clădirea bisericii fiind inserată în prelungirea acestora. Asociaţia Timişoara Capitală Europeană a Culturii a susţinut dorinţa artistului, punându-i la dispoziţie mijloacele tehnice, sperând totodată că dezbaterea stârnită să ducă la deschiderea pe care dorim să o păstrăm unii faţă de ceilalţi şi la schimbul de opinii despre valorile care ne definesc”, au transmis cei de la Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.  

Lucrare grafiti modificată

 „Fortificaţii” este un proiect realizat în cadrul programului Memoriile Cetăţii, fiind realizat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timişoara. Capitală Europeană a Culturii”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2020. 
 



Vă mai recomandăm:

Catedrala Mitropolitană din Timişoara, fără cruci într-o lucrare de artă: „Evit să pun simboluri religioase“

Lucrare grafiti modificată
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite