FOTO Parc cu aspect occidental în faţa Bisericii Millenium. Restaurarea celui mai vechi monument a costat 15.000 de euro. Urmează Obeliscul Sf.Ecaterina

FOTO Parc cu aspect occidental în faţa Bisericii Millenium. Restaurarea celui mai vechi monument a costat 15.000 de euro. Urmează Obeliscul Sf.Ecaterina

Parcul din faţa bisericii Millenium a căpătat un aspect occidental Foto: Ştefan Both

Catolicii din cartierul Fabric sărbătoresc, astăzi, hramul Bisericii Millenium, având în jur un parc superb. Acesta a fost redesenat o dată cu mutarea statuii Sf.Nepomuk

La 112 ani de la consarcarea Bisericii Millenium şi cu ocazia hramului bisericii, parcul din Piaţa Romanilor a căpătat stălucirea de altă dată.

Aici şi-a găsit loc statuia Sf.Nepomuk, cel mai vechi monument din Timişoara, care a fost restaurat de arhitectul Ion Opriş. Lucrările au durat patru luni şi au costat 15.000 euro.
 
O dată cu statuia a fost înfrumuseţat şi parcul din faţa celei mai mari biserici catolice din Timişoara. A fost reamenajat complet, s-au montat 18 banci, zece coşuri de gunoi, s-a refăcut gazonul şi s-au toaletat arborii. S-au curăţat şi zidurilor bisericii cu gheata carbonică. Toate acestea au fost efectuate în două luni şi au costat 25.000 lei. 
 
„Era o alee foarte îngustă. Acum este mult mai larg, s-a făcut o alee sub formă de cruce pentru accesul din părţile laterale. S-a extins spaţiul verde în partea dinspre Piaţa Traian, cu doi metri. Au fost cosmetizaţi pomii pentru a pune în evidenţă faţada splendidă pe care biserica o are. Acum se lucrează la iluminatul arhitectural, iar lucrările vor fi gata pe parcursul acestei săptămâni”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

 
Iluminatul statuii şi al parcului din faţa Bisericii Millenium precum şi iluminatul artistic al bisericii au fost sponsorizate de către AEM Timisoara.
 
Primarul Nicolae Robu continuă acţiunea de salvare a vechilor monumente ale Timişoarei. Acsta a vizitat Obeliscul Sf.Ecatrina, care se află în Cimitirul Eroilor din 1963. „Am aflat că tot uitat de lume este şi acest obelisc. Vom restaura şi acest monument şi îi vom găsi un loc. Evident că vom continua lucrările de restaurare la Coloana Fidelităţii şi o vom muta din cimitir, fără îndoială”, a spus Robu.   Primarul a vizitat şi monumentul din cimitirul din Calea Lipovei

Citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: