FOTO Parada tramvaielor de epocă din Timişoara. 150 de ani de la punerea în circulaţie a tramvaiului tras de cai

FOTO Parada tramvaielor de epocă din Timişoara. 150 de ani de la punerea în circulaţie a tramvaiului tras de cai

Parada tramvaielor de epocă FOTO Ş.Both

Parada tramvaielor de epocă a început în zona podului Deecebal. Au participat zece modele de tramvaie de transport şi de întreţinere, care au fost sau încă sunt în exploatarea Societăţii de Transport Public din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

În urmă cu 150 de ani, în 8 iulie 1869, la Timişoara a ieşit pe traseu primul tramvai tras de cai de pe actualul teritoriu al României. Era al doilea din regatul Ungariei, după cel de la Budapesta. Societatea de Transport Timişoara (STPT) a ţinut să marcheze evenimentul printr-o paradă a tramvaielor de epocă. 

Au participat zece modele de tramvaie de transport şi de întreţinere, care au fost sau încă sunt în exploatarea Societăţii de Transport Public din Timişoara.
 
În frunte s-a aflat tramvaiul tras de cai, o replică a celui care a fost pus în circulaţie în urmă cu 150 de ani. Vagonul – în care s-a aflat şi primarul Nicolae Robu, a fost tras de doi cai frumoşi, aduşi de la Heghelia Izvin. 
Parada s-a încheiat după aproximativ 15 de minute, în Piaţa Libertăţii, locul unde a fost programat un concert cu Mircea Baniciu şi Nicole Cherry. 
   Citiţi şi:

150 de ani de la primul tramvai tras de cai din Timişoara: Timp de 30 de ani preţul călătoriei a rămas acelaşi

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările