FOTO Padel, un sport extrem de popular în Spania, se poate juca şi la Timişoara. Au fost inaugurate primele terenuri din vestul României

FOTO Padel, un sport extrem de popular în Spania, se poate juca şi la Timişoara. Au fost inaugurate primele terenuri din vestul României

Două terenuri de padel lângă Timişoara FOTO Ştefan Both

Padel este un sport nou în România, însă foarte apreciat în Spania. Primele terenuri din afara capitalei au fost inaugurate la Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primele două terenuri de padel din vestul României (până acum se putea practica acest sport doar în Bucureşti) au fost inaugurate la marginea Timişoarei, mai exact pe un teren care aparţine comunei Dumbrăviţa. Iniţiativa aparţine omului de afaceri Lucian Perescu, care cu sprijinul celor de la consulatul onorific al Spaniei din Timişoara, a realizat noua bază sportivă. 
 
„Am visat de mult să fac o bază privată frumoasă, în care stresul cotidian să fie înlocuit cu o stare de bine venită din practicarea unor sporturi. Am început cu un teren de tenis, unul de fotbal, iar acum avem şi două terenuri de padel. Este un sport simplu, special şi social, care te binedispune şi cred că va prinde repede în Timişoara”, a declarat Lucian Perescu. 
 
Baza sportivă se poate vedea de DN 69 (Calea Aradului), iar intrarea se face la aproximativ un kilometru de la ieşirea din Timişoara, după intersecţia cu magazinul Decathlon.
 
„În octombrie 2014, am fost sunat de domnul Lucian Perescu, care m-a întrebat dacă îl putem ajuta să aducem padel în vestul României. În Bucureşti există deja patru terenuri, din 2013. Alte terenuri nu mai sunt în ţară. I-am spuc că este posibil. Am căutat un constructor de încredere şi am instalat terenurile în luna martie. M-am bucurat că românii au rămas încântaţi de acest sport”, a declarat Jose Miguel Vinals, consulul onorific al Spaniei la Timişoara.

Baza sportivă de la marginea Timişoarei mai cuprinde o sală de fitness, un teren acoperit de mini-fotbal, urmând să se construiască şi patru terenuri de tenis. 


Terenul de padel seamănă cu cel de tenis, însă este mai mic (10/20 metri), este înconjurat în partea din spate de pereţi de sticlă, ceea ce înseamnă că se joacă cu „pereţi”. Se joacă mereu în perechi, iar regulile la punctaj sunt aceleaşi ca la tenis. Se joacă cu o rachetă solidă, nu are corzi. Este din spumă. Mingile sunt puţin mai mici decât cele de tenis.

„Acest sport este extrem de popular în Spania. Primele terenuri s-au făcut în 1974, la Marbelia. Mult timp a fost un sport de elită, jucat doar de nobilime, diplomaţi, oameni cu bani. Padel s-a născut în Mexic, a călătorit în Argentina, iar apoi a venit în Spania. Acum, sunt terenuri de padel peste tot în Spania. E o localitate lângă Barcelona, unde se spune că sunt 100 de terenuri la 100.000 de locuitori. Un teren la fiecare o mie de oameni”, a mai spus Jose Miguel Vinals. 


 
În România nu este un sport recunoscut la nivel oficial, nu există o federaţie de padel, însă în lume sunt 24 de federaţii naţionale. Cei mai buni jucători de padel nu se află în Spania, ci în Argentina, ţară care deţine ultimele titluri mondiale. 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările