FOTO Noul mall din Timişoara creşte pe zi ce trece. Cât mai au de aşteptat iubitorii de shopping până la inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţia noului mall din Timişoara FOTO Ştefan Both
Construcţia noului mall din Timişoara FOTO Ştefan Both

Al doilea mall din Timişoara se construieşte pe locul fostei fabrici Dermatina din Calea Şagului. Inaugurarea noului mall va avea loc în data de 15 noiembrie.

Timişorenii iubitori de shopping vor avea curând un nou mall. Acesta se consruieşte în locul fostei fabrici Dermatina, de către fondul sud-african de investiţii NEPI, care deţine la Timişoara şi clădirile de birouri City Bussines Centre. Mall-ul se ridică pe o suprafaţă de 18 hectare. 

Patru hectare au fost cumpărate de fraţi Pavăl, care construiesc un magazin de bricolaj Dedeman. Cea mai mare suprafaţă de teren a fost vândut de Bega Group-ul fraţilor Marius şi Emil Cristescu, iar o mică parte a aparţinut unei firme italiene de pantofi. 
 

În cadrul complexului de lângă podul din Calea Şagului se ridică şi primul hypermarket Carrefour din Timişoara. 

Mall-ul din sudul Timişoarei este proiectat pe variantă modulară, diferită faţă de Iulius Mal, dar şi mai uşor de construit.
 

Lucrările la noul mall sunt în plină desfăşurare şi cu efective ridicate. Inaugurarea mall-ului este programat în 15 noiembrie. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro.

Noul mall din Timişoara FOTO Compania
Noul mall din Timişoara FOTO Compania
Noul mall din Timişoara FOTO Compania


Proiectul mall-ului din sudul Timişoarei FOTO: Compania

Iulius Mall nu va mai fi singur pe piaţă

Cu o perspectivă de cel puţin jumătate de milion de potenţiali clienţi, piaţa timişoreană din domeniul mall-urilor oferă la ora actuală doar un singur competitor. Este vorba de Iulius Mall, complexul devenit centrul de distracţie favorit al timişorenilor, dar şi a locuitorilor din alte oraşe din zonă şi chiar din Serbia sau Ungaria.

Iulius Mall Timişoara este singurul centru comercial de mari dimensiuni din Timişoara, fiind deschis în octombrie 2005. A fost construit în urma unei investiţii de 45 milioane de euro şi este cel de al doilea mall din cadrul reţelei naţionale Iulius Mall.
 

În Noiembrie 2009 a fost finalizată cea de a doua fază a proiectului, prin extinderea centrului comercial, în urma unei investiţii de circa 60 milioane de euro. Suprafaţa toala construita a centrului comercial a ajuns la 178.500 metri patraţi iar cea închiriabilă a fost extinsă pana la 66.500 metri pătraţi, devenind astfel cel mai mare Mall din afara Bucureştiului. 


Tot atunci Auchan şi-a deschis aici al şaptelea hipermarket din România cu o suprafată de vanzare de 10.500 de metri patraţi şi 350 de angajaţi. Mall-ul timişorean oferă 330 de magazine, un food-court cu o capacitate de 1.700 de locuri, parcare sub şi supraterană de 2.500 de locuri, cinema multiplex cu 7 săli, club de bowling şi biliard, patinoar şi piscină sezonieră, sală de fitness, spaţiu de joacă pentru copii, casino, restaurante şi numeroase cafenele. Printre chiriasii de top ai centrului de numara: Auchan, C&A, Cărtureşti, Ecco, H&M, KFC, Massimo Dutti, Media Galaxy, Pull&Bear, Sephora, Starbucks, Subway, Tom Taylor, Tommy Hilfiger, Zara.


Citiţi şi:

FOTO A început construirea hipermarketului Kaufland în fosta Fabrică de Ciorapi, înfiinţată în 1908

Proiectele anului 2015 în Timiş: finalizarea celui mai mare complex de birouri de clasă A, construirea unui nou mall şi terminarea autostrăzii

Vechiul abator detinut de Ion Ţiriac la Timişoara va beneficia în sfârşit de renovări

Holdingul lui Ion Ţiriac va reface Abatorul Timişoarei. După reparaţii vor putea cere avizele pentru viitorul mall

Amendă usturătoare pentru firma lui Ion Ţiriac, pentru că a lăsat în paragină Abatorul, monument istoric din Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite