FOTO Misterioasa blondă din Timişoara anului 1944, surprinsă de Willy Pragher

FOTO Misterioasa blondă din Timişoara anului 1944, surprinsă de Willy Pragher

Herta Dörr fotografiată de Willy Pragher FOTO: willypragher.blogspot.ro

Fotografiile au fost realizate la Timişoara de Wilhelm Alexander Pragher, un reporter fotograf german care a călătorit mult în România.

Renumitul fotograf german Wilhem „Willy” Pragher, care a lăsat în urmă o colecţie de aproximativ 110.000 de fotografii pe hârtie şi câteva mii de negative de film, a vizitat în mai multe rânduri şi Timişoara. 
 
Printre fotografiile realizate în capitala Banatului se află şi un calup intitulat „Blondes Mädchen” Herta Dörr, care a fost postat pe blogul willypragher.blogspot.ro., dedicat fotografului. 
 
Willy Pragher nu a lăsat niciun indiciu despre cine ar putea să fie timişoreanca Herta Dörr. Singurul lucru care se ştie este că fotografiile au fost realizate în anul 1944. 
 
Wilhelm Alexander Pragher s-a născut în 1908 la Berlin, însă a copilărit la Bucureşti, în casa bunicului, un faimos negustor de blănuri de lux, Moritz Sigmund Prager, unul dintre stâlpii bisericii romano-catolice din Bucureşti. Willy Pragher a murit în 1992, la Freiburg. 
 
Conform blogul willypragher.blogspot.ro, opera lui Pragher cuprinde aproximativ un milion de fotografii care se află la Arhivele de Stat Freiburg. Pe lângă fotografiile pe hârtie şi negativele de film, mai cuprinde aproximativ 6.000 de negative pe sticlă şi 27.000 de diapozitive. 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările