FOTO Marşul Învierii de la Timişoara, ceremonia la care participă toate cultele religioase din oraş

FOTO Marşul Învierii de la Timişoara, ceremonia la care participă toate cultele religioase din oraş

Marşul Învierii din Timişoara  - 2018 FOTO Ş.Both

În a doua zi de Paşti, începând din 1991, în Timişoara se organizează Marşul Învierii, la care participă reprezentanţii tuturor cultelor religioase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Credincioşii ortodocşi, catolici, reformaţi, lutherani, baptişti, penticostali şi ai altor biserici îşi dau întâlnire pentru un model de ecomenismde toată admiraţia. 

Totul a plecat de la pastorul Petru Dugulescu.
 
“Îmi aduc aminte cu drag acele vremuri, în urmă cu 27 de ani aveam 18 ani. A fost o viziune a tatălui meu, care a spus că este nevoie ca bisericile şi creştinii să iasă afară din clădiri şi să-l proclame cu bucurie pe Hristos, cel Înviat, după atâţia ani în care sistemul comunist a încercat să ţină această credinţă creştină să o ţină închisă sau să o obstrucţioneze total. 

Iată că nu au reuşit, iar astăzi, în vremuri de libertate, ne bucurăm că Timişoara poate să fie un exemplu, ca toate cultele din Timişoara să venim împreună, nu să ne duşmănim, nu se ne urâm unul pe altul”, a declarat Marius Dugulescu, fiul regretatului pastor Petru Dugulescu.


 
De la bun început, mitropolitul Nicolae Corneanu a îmbrăţişat, iar apoi promovat modelul ecumenic de la Timişoara. Noul mitropolit, Ioan Selejan a lipsit de la întâlnirea din acest an, însă nu au lipsit reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.
 
“În fiecare an, majoritatea cultelor religioase creştine din Timişoara se adună aici, în faţa Catedralei, de unde se porneşte în Marşul Învierii. Este un mesaj al tuturor bisericilor creştine în al mărturisii pe Hristos, cel înviat din morţi. Este un moment important, aici au existat relaţii foarte bune între toate cultele creştine din oraş, dar nu numai –pentru că avem relaţii bune şi cu reprezentanţii cultului mozaic. Aşa cum este rânduiala în biserica noastră, în fiecare an avem o săptămâna ecumenică de rugăciune”, a spus preotul Zaharia Pereş.
 
 
Întâlnirea a început în faţa Catedralei Mitropolitane. După câteva rugăciuni şi citiri din Biblie, în fruntea cu fanfarerele bisericilor creştine, participanţii au plecat în marş spre Primărie.

 
De la Primărie s-a plecat spre Palatul Administrativ, iar în final enoriaşii s-au oprit în Parcul Rozelor, unde, a fost programat un serviciu religios de Paşte. 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările