FOTO Cel mai nou tramvai românesc, în probe pe şinele din Timişoara. Cât de mult costă şi ce caracteristici are

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii pot călători până în ianuarie 2018 cu noul tramvai „Autentic”, fabricat de la zero la fabrica Astra Vagoane Călători din Arad.

Timişorenii s-au obişnuit deja cu noile tramvaie de la Astra Vagoane Călători din Arad, care îşi testează mijloacele de transport pe şinele din oraşul de pe Bega. Timişoara este folosită pentru teste pe motiv că ecartamentul este mai lat ca în Arad, iar tramvaiele sunt fabricate pentru acest gen de linii. 
 

Cel mai recent tramvai testat de arădeni la Timişoara este un „Autentic”, care costă între 1,2 milioane de euro şi 1,4 milioane de euro, în funcţie de dotări.

„Tramvaiul Autentic circulă pe linia 9. El a fost adus în luna septembrie pentru o perioadă de două luni. Luna aceasta RATT a făcut un act adiţional cu cei de la Astra Vagoane Călători din Arad, pentru o prelungire de încă două luni. Aşa că tramvaiul va rămâne în probe până în ianuarie 2018”, a declarat Diana Pleşa, reprezentată a Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT).  

image

Imaginile cu tramvaiul „Autentic” de la Timişoara au fost postate pe forumul Asociaţiei Metrou Uşor. 

Primăria Timişoara are şi o relaţie contractuală cu cei de la Astra Vagoane Călători din Arad, care (alături de fabrica de la Paşcani) se ocupă cu modernizarea vechilor tramvaie din Timişoara, denumite „Armonia”.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite